tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 05.04.2020 20:15:17

Manchester City ne bo koristil vladnega denarja za plače osebja

Profimedia
Angleški nogometni prvak Manchester City je sporočil, da ne bo koristil vladnih denarnih sredstev za plače svojega osebja, poročajo angleški mediji. Britanska vlada se je namreč za ohranjanje delovnih mest zavezala, da bo pokrila 80 odstotkov plače delavcev, ki zaradi pandemije novega koronavirusa ne morejo opravljati svojega dela.

"Lahko potrdimo, da so predsednik in uprava kluba pretekli teden sprejeli odločitev, da Manchester City ne bo uporabil sredstev, ki jih je britanska vlada namenila za ohranjanje delovnih mest. Ostajamo odločni, da bomo zaščitili naše ljudi, njihove službe in naš posel, obenem pa bomo naredili vse v naši moči, da podpremo širšo skupnost v tem za vse zahtevnem času," je po poročanju lokalnega medija Manchester Evening News dejal predstavnik sinje-modrih za stike z javnostmi.


Nekaj klubov, med njimi tudi finalista lanske sezone lige prvakov Liverpool in Tottenham, pa je že zaprosilo za državna sredstva za plače osebja, kamor ne sodijo nogometaši.

Britanski finančni minister Rishi Sunak je nedavno dejal, da bodo delavci na čakanju v okviru načrta za ohranjanje delovnih mest v teh kriznih časih lahko prejeli 80 odstotkov plače oz. največ 2500 funtov mesečno.

Članki iz rubrike