stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 05.04.2020 17:40:07

SLOVENEC SREDI NORIŠNICE! Okoli beloruskega prvenstva vlada HISTERIJA, še nikoli ni bilo tako ...

Profimedia
Belorusko nogometno prvenstvo je edino v Evropi, ki zaradi pandemije koronavirusa ni prekinjeno.

Koronavirus je zaustavil, ne le šport, ampak celotno življenje. Po vsem svetu. No, Belorusija je le ena od štirih držav na svetu (še Tadžikistan, Nikaragva in Burundi), kjer se nogometne tekme igrajo.

Glede na to, da so športne televizije in stavnice po vsem svetu ostale brez vsebine, so Belorusi postali izjemno priljubljeni. Za tamkajšnje tekme vlada veliko zanimanje. Teve pravice dosegajo zgodvinsko ceno.

Belorusi teve pravice za svojo ligo prodajajo po vsem svetu, povpraševanje po njihovem produktu še nikoli ni bilo tako veliko. "To se nam še nikoli ni zgodilo. Pravzaprav smo imeli vselej veliko težav s prodajo pravic za naše prvenstvo. Zdaj pa nas kar naprej kličejo. Nikoli še ni bilo tako," je dejal Alexander Aleinik iz beloruske nogometne zveze.



Danilo, nogometaš Dinama iz Minska, za katerega igra tudi Slovenec Miha Goropevšek, je razkril, da zdravniki še kako dobro pazijo na zdravje nogometašev. "Klubski zdravniki so zelo pozorni. Stalno nam svetujejo glede higiene, zdrave prehrane, vse je podrejeno temu, da igralci ostanemo zdravi. Vsak dan nas testirajo, tehtajo nas, merijo temperaturo ..."

Belorusi in predsednik Lukašenko zavračajo restriktivne ukrepe, na vse pretege želijo preprečiti paniko. V tej državi tekme potekajo povsem normalno.

"Pred dnevi so v naši državi odpovedali kulturne prireditve, tudi športne z mednarodno udeležbo, razni seminarji, vendar nogometno prvenstvo vztraja," je pojasnil sekretar zveze Sergej Žardetski. In nadaljeval: "Vsak dan spremljamo in ocenjujemo situacijo. Popolnoma verjamemo v naš zdravstveni sistem. Trenutno ni nobenih razlogov, da bi prekinili tekmovanje. Razumemo, da je v nekaterih državah situacija zelo resna, vendar v pogovoru z oblastjo v naši državi smo prišli do zaključka, da se tekme v naši ligi lahko brez težav igrajo naprej."

Članki iz rubrike