bogataš Dobra karma

Ob smrti z Zemlje ne bomo nič odnesli - nanjo ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

STA
STA
1 05.04.2020 11:03:24

Se je nogometna velesila ustrašila ČEFERINA?! Zadnje sporočilo vam bo dalo misliti ...

Reuters
Belgijska nogometna zveza (URBSFA) je objavila, da se pogovarja z Evropsko nogometno zvezo (Uefa), da bi našli konstruktivno rešitev po najavi belgijske strani, da namerava predčasno končati sezono, čemur Uefa nasprotuje. Belgijsko nogometno prvenstvo bi bilo prvo na stari celini, ki bi se v krizi novega korovavirusa končalo predčasno.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je 2. aprila dejal, da obstaja možnost, da "tisti, ki se bodo samovoljno odločili zaključiti sezono, ne bodo igrali v evropskih tekmovanjih naslednjo sezono".

Uefe intenzivno preučuje možnosti za nadaljevanje domačih ligaških tekem tudi v juniju in juliju, da bi bili prvaki znani po tekmah na zelenici in ne za zeleno mizo.


Vodstvo belgijske nogometne lige je v četrtek predlagalo, da sezono zaradi pandemije novega koronavirusa končajo predčasno in da se upošteva trenutni vrstni red na prvenstveni lestvici, kar bodo predvidoma uradno potrdili na skupščini 15. aprila. To pomeni, da bi naslov belgijskega prvaka osvojil Club Brugge, ki ima po 29 krogih 15 točk prednosti pred Gentom.

V petek je vodstvo Uefe v skupni izjavi z združenjema evropskih klubov in lig posvarilo, "da bi bilo končanje domačih tekmovanj ta čas prehitro in nepravično".

URBSFA je nato v soboto objavila sporočilo, da se njen predsednik Mehdi Bayat pogovarja s Čeferinom, da bi našli ustrezno rešitev, ki pa je niso podrobneje obrazložili.

Značke: nogomet, uefa, belgija

Članki iz rubrike