Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

nu
nu
1 03.04.2020 15:58:17

Kakšen ŠOK: Slovenski nogometaš je zaradi KORONAVIRUSA ostal BREZ POGODBE!

Profimedia
Prejšnje koledarsko leto je bilo za Filipa Valenčiča izjemno uspešno.

V dresu Interja iz Turkuja je zabil 16 golov in bil s tem najboljši strelec finske lige. Da je postal pravi zvezdnik tamkajšnjega klubskega žogobrca, kažejo individualne nagrade, ki jih je pobral na gala prireditvi po zaključku sezone. Med drugim je bil proglašen tudi za najkoristnejšega igralca lige, s čimer si je naredil zelo dobro reklamo za naprej. To je bilo namreč zanj zelo pomembno, ker je bil Interju zgolj posojen, drugače je član norveškega prvoligaša Stabaeka, s katerim mu pogodba poteče zadnji dan leta 2021, vendar je že nekaj časa kristalno jasno, da tam nima prave prihodnosti.

Po uspešni sezoni se je vrnil na Norveško in se Stabaeku pridružil na začetku priprav, toda klubu je takoj ob prihodu dal vedeti, da želi kariero nadaljevati drugje. "Moj agent je delal na tem, da bi odšel drugam, vendar je prišlo do različnih zapletov, tako da se je prestop zavlekel. Stvari so bile dogovorjene šele tik pred izbruhom koronavirusa v Evropi. Potem so se zaprla letališča in meje. Življenje je obstalo, prav tako pa se je ustavil nogometni svet. Stvari, ki so se dogajale, so zdaj v mirovanju. Klubi imajo druge težave in tako bo, dokler se razmere ne umirijo. Podobno je tudi pri meni, če se bo kaj zgodilo, se bo najbrž poleti," je situacijo opisal Filip Valenčič, ki se je znašel v nezavidljivem položaju.

Znano pa je tudi, s katerim klubom se je dogovoril za sodelovanje. To je Šahtjor iz Soligorska, in če bi se stvar izpeljala do konca, bi Slovenci ob Mihu Goropevšku, ki brani barve Dinama iz Minska, dobili še drugega predstavnika v najmočnejšem beloruskem tekmovanju, kjer prvenstvo poteka brez kakršnihkoli omejitev. Toda ni šlo tako gladko. Šahtjor bi za Valenčiča Stabaeku odštel odškodnino, vendar do prestopa za zdaj še ni prišlo. "Upam lahko, da bo sklenjeni dogovor še vedno aktualen, ko se bodo stvari umirile, vem pa ne. Nekako tako je, dogovorjeni smo, ne vem pa, kaj bo iz tega," je dejal Valenčič, ki je sicer na zvezi tudi s predstavniki beloruskega kluba."Slišimo se, vprašajo me po zdravju, ima pa klub zdaj zagotovo večje težave, za katere mora skrbeti. Tudi v Belorusiji imajo virus, kar vpliva na dogajanje v nogometu." Je pa kar manjše presenečenje, da je izbral Belorusijo. "Šahtjor je med najboljšimi tremi klubi v državi, lani je vzel pokal, finančno je zelo močen, ampak bistvo je, da se bori za lovorike in tudi v Evropi nekaj naredi. Imajo določene cilje, želje, na igralcih je določen pritisk in to je zame veliko boljše, kot da sem v klubu, ki samo igra ligo. Želim igrati v ekipi, ki ima visoke cilje in bi rada nekaj osvojila," je svojo odločitev pokomentiral 28-letni napadalec, vendar nekoliko previdno dodal: "Zaradi trenutne situacije ne morem trditi, da se bo prestop zgodil, a upam, da se bo. Ko se razmere umirijo, bi moralo biti vse hitro rešeno. No ja, bomo videli ..."

Sreča v nesreči je, da je še vedno član Stabaeka.

Članki iz rubrike