Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 02.04.2020 14:04:56

Ostro proti Uefi! Predsednik člana SERIE A za konec sezone: Mrtve odvažajo s tovornjaki, tako veliko ...

Profimedia
Predsednik Brescie Massimo Cellino, trenutno zadnjeuvrščene nogometne ekipe v italijanski serie A, se je v pogovoru za osrednji domači športni časnik La Gazzetta dello Sport zavzel za konec sezone in okrcal rezervni tekmovalni načrt evropske nogometne zveze (Uefe).

Predlog Uefe, ki intenzivno proučuje vse možnosti za nadaljevanje tekmovanja in načrtuje nadaljevanje ligaških tekem tudi v mesecu juniju in juliju, je označil za "neizvedljiv in neodgovoren", po njegovem mnenju pa je tudi nespoštljiv do prebivalcev, ki jih je prizadela pandemije novega koronavirusa.

"Živim v Brescii, kjer mrtve odvažajo s tovornjaki, tako veliko mrtvih imamo. Smo v središču pandemije," je dejal Cellino in dodal, da so junijski in julijski termini ligaških tekem povsem nesmiselni in bi povzročili dodatne kaotične razmere.


Italijanska serie A je bila prekinjena 9. marca. Po 26 krogih je v vodstvu Juventus, ki ima točko prednosti pred Laziom in devet pred tretjeuvrščenim Interjem iz Milana. Na zadnjih treh mestih so Lecce, Spal in Brescia.

Uefa je na sredini videokonferenci z vsemi 55 članicami potrdila odločitev, da bodo zaradi pandemije novega koronavirusa vse reprezentančne tekme, ki so bile na sporedu do konca junija, preložene za nedoločen čas. Prav tako so do nadaljnjega prekinjena tudi klubska tekmovanja, vključno z ligo prvakov in evropsko ligo.

Na klubski ravni bo tudi več fleksibilnosti, tudi kar zadeva licenciranje in finančni "fair play". Izvršni odbor Uefe podpira predlog, da se da članicam več časa za licenčne postopke, dokler pač ne bo na novo definiranih Uefinih klubskih tekmovanj za novo sezono.

Članki iz rubrike