mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 28.03.2020 20:12:10

Andrij Ševčenko je izredne razmere PRIMERJAL s še eno VELIKO KATSTROFO in sporočil: Ne POČNITE NEUMNOSTI!

Reuters
Ukrajinski selektor in legenda Milana Andrij Ševčenko je spregovoril za italijanske medije.

Nekdanji član Chelseaja je zadnjih deset dni v karanteni v Londonu, od tam pa je prek medijev nagovoril Italijane. Svetoval jim je naj se držijo ukrepov vlade in zdravnikov, s katerimi bi se moralo zajeziti širjenje novega korona virusa. Ob tem pa se je spomnil še ene podobne zgodbe, ki se je zgodila, ko je imel devet let.


"Zdajšnji dogodki me spominjajo na katastrofo v Černobilu. Star sem bil devet let, ko je eksplodirala jedrska elektrarna. To so bili izjemno težki časi, takra je bila edina rešitev, da smo verjeli temu, kar so nam rekle oblasti. Podobno kot zdaj. Ne smemo početi neumnosti, temveč moramo ostati doma. Čeprav nimamo simptomov, nihče od nas ne ve, ali je okužen z virusom ali ne. Veliko ljudi je okuženih in v sebi prenašajo virus, ki ga tako širijo med ljudi. Ne smemo misliti zgolj nase, temveč na vse, ki jih potencialno lahko okužimo," je dejal Ševčenko, in dodal, da že deset dni ni šel iz hiše "Spoštujmo odločitev vlade, ostanimo doma in dajmo zdravnikom priložnost, da premagajo to težavo."

Na koncu pa se je še zahvalil zdravnikom, medicinskim sestram, prostovoljcem in vsem ostalim, ki po svetu pomagajo v teh hudih trenutkih, imenoval pa jih je kar junaki današnjega časa.

Članki iz rubrike