zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

nu
nu
0 14.03.2020 13:48:34

RONALDINHO in šov v zaporu. Ne bi smel zabijati, a je 'GOLJUFAL' in... (video)

Nekdanji brazilski nogometni virtuoz Ronaldinho se je v Paragvaju 7. marca zaradi ponarejene potne listine znašel za zapahi in ostaja v priporu.

Sodišče je namreč zavrnilo pritožbo odvetnikov zdaj 39-letnega nekdanjega zvezdnika Barcelone, da bi ga premestili v hišni pripor. Ronaldinho je v priporu sodeloval na nogometni tekmi in dosegel pet golov.
Tamkajšnja oblast je Ronaldinha obtožila, da je v Paragvaj vstopil s ponarejenim potnim listom, sprva je oblast odstopila od pregona, na zahtevo generalnega tožilca pa so ga v glavnem mestu Asuncion vendarle spravili v pripor, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Njegovi odvetniki so se pritožili in skušali pripor v zaporu spremeniti v hišni pripor, a, kot je zapisal tožilec danes prek Twitterja, sodišče odvetnikom ni ugodilo.
V priporu je sicer tudi njegov brat Roberto, saj so tudi pri tem našli ponarejen potni list.


Paragvajska policija je v četrtek preiskala hotel, kjer sta bivala Ronaldinho in Roberto. Minister za notranje zadeve Paragvaja Euclides Acevedo je tedaj razkril, da je Ronaldinho uporabljal paragvajski potni list, ki je bil pred meseci uradno izdelan za paragvajskega državljana, kasneje pa ustrezno spremenjen.
Ronaldinhu, ki je bil z Brazilijo leta 2002 tudi svetovni prvak in je leta 2006 z Barcelono osvojil ligo prvakov, so brazilske oblasti leta 2018 odvzele potni list, saj je bil obsojen na plačilo kazni v višini 2,5 milijona evrov, ker je na jezeru, ki se nahaja v zaščitenem območju, zgradil past za ribe in pomol.
Ronaldinho je v Paragvaj odpotoval, da bi tam promoviral knjigo "Genij življenja", udeležil naj bi se tudi odprtja kazina in nekaterih dobrodelnih prireditev.
Zdaj je v priporu odigral nogometno tekmo, njegova ekipa je zmagala z 11:2, nogometni čarodej pa je dosegel pet golov in šest podaj. Zmagovita ekipa je za nagrado dobila 16-kilogamskega prašička za na žar, pa čeprav naj bi bil pogoj za njegovo igranje to, da ne sme dosegati golov.
SPEKTAKEL V ZAPORU!

Značke: ronaldinho, zapor

Članki iz rubrike