mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.02.2020 11:29:18

To je že SMEŠNO: Liverpoolu uspeva neverjetno, že zdaj je jasno, da bo v naslednji sezoni igral v ...

Reuters
Angleški nogometni klub Liverpool se je že uvrstil v ligo prvakov v sezoni 2020/21. To je vodilnemu moštvu angleške premier lige uradno uspelo po zmagi Manchester Uniteda z 2:0 proti Chelseaju v ponedeljek.

Šestkratni zmagovalci lige prvakov in tudi aktualni prvaki v tem tekmovanju imajo na vrhu državnega prvenstva 25 točk prednosti pred Manchester Cityjem, pred četrtim Chelseajem pa že 35. To pomeni, da ob nadaljnjem razporedu tekem ter ob prihajajočem londonskem derbiju med Tottenhamom in Chelseajem ne morejo več biti slabši od četrtega mesta, ki še prinaša igranje med evropsko klubsko elito.

Obenem je Evropska nogometna zveza (Uefa) kaznovala Manchester City, ki v naslednjih dveh sezonah ne bo smel igrati na evropskem odru, kar pomeni, da bo tudi peto mesto v premier ligi zadoščalo za igranje v ligi prvakov v prihodnji sezoni. Aktualni angleški prvaki imajo možnost za pritožbo na odločitev Uefe, ki ji predseduje Aleksander Čeferin.



Liverpool je v letošnji sezoni dobil kar 25 od 26 tekem, za osvojitev naslova, prvega po natanko 30 letih, pa potrebuje še pet zmag na zadnjih 12 tekmah.

Danes bodo varovanci Jürgena Kloppa ob 21. uri gostovali v Madridu pri Atleticu v osmini finala letošnje izdaje lige prvakov.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike