Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.02.2020 11:55:27
Deli članek:

Mbappe prestopil mejo, trener PSG-ja pa UKREPAL: Sprejel odločitev in takole kaznoval mladega Francoza!

Reuters

Mladi francoski zvezdnik Kylian Mbappe.

Znan je epilog manjšega incidenta, ki se je zgodil prejšnji teden sredi tekme francoske lige med PSG-jem in Montpellierem. Parižani so tekmecem odčitali pravo lekcijo in slavili s 5:0, med strelce pa se je med drugim vpisal tudi mladi Kylian Mbappe. A ravno Francoz je tisti, ki je dvignil precej prahu, z nespametnim početjem si je nakopal kar nekaj težav.

Ob izidu 5:0 se je Tuchel odločil, da opravi prvo zamenjavo, na klop je poklical Mbappeja in namesto njega na igrišče poslal Maura Icardija, kar francoskemu superzvezdniku ni bilo pogodu. Izgubil je živce, se jezil nad Tuchlom in njegovo odločitvijo, vse skupaj pa je precej neverjetno glede na to, da je bila tekma že zdavnaj odločena.

"To ni lep prizor, ampak se ne dogaja samo pri nas. Enako sem videl v Dortmundu. To ni dobro. Nisem jezen, žalosten sem, to je nepotrebno. Jaz sem trener, jaz sprejemam odločitve in tako bo. Ne igramo tenisa, ampak nogomet, spoštovanje mora biti," je po tekmi dejal Tuchel.

PSG bo naslednjo tekmo igral že danes, Tuchel pa je po nekaj dneh premisleka očitno sprejel odločitev, kako kaznovati Mbappeja. Drugega strelca francoskega prvenstva tako ne bo v začetni enajsterici svoje ekipe, za zdaj pa ni jasno, ali bo na klopi za rezerve ali pa ga bo trener za ta dvoboj poslal na tribuno.