sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
0 20.01.2020 16:51:17

BARCELONA obtožena ŠPIJONAŽE, sodišče pa...

V današnjem svetu se vse bolj pogosto stvari dogajajo tudi na sodiščih. Informacije so vredne 'zlata' in mnogi bi naredili vse, da se dokopljejo do njih.

Iz nogometnega kluba Barcelona so sporočili, da so dobili dve tožbi, ki jih je zoper njih sprožilo podjetje Mediapro. Slednji so tožili Barcelono za odškodnino v višini 1,433 milijona evrov zaradi škode, ki so jo utrpeli zaradi domnevnega kršenja pogodbe s strani kluba, kjer igrajo Lionel Messi in soigralci. Barcelona in Mediapro so februarja 2016 podpisali pogodbo, ki je dodeljevala podjetju oglaševalske pravice za televizijo Camp Nou, kanal U. za to je podjetje plačalo 1,6 milijona evrov. Barcelona je kasneje skušala te pravice dobiti nazaj in prekinila pogodbo. Mediapro je takoj tožil Barcelono, nogometni klub pa je takoj sprožil kontra tožbo.

Iz Barcelone so sporočili, da je sodišče odločilo v njihov prid in da mora zdaj Mediapro plačati 1,252 milijona evrov odškodnine.
V drugi tožbi pa je podjetje Mediapro in njegov direktor Jaume Roures Barcelono tožil zaradi vohunstav oziroma špijonaže, ker naj bi klub dostopal do osebnih podatkov direktorja in podjetja ter razkril nekaj poslovnih skrivnosti z dodatkom kraje intelektualne lastnine. Sodišče je tožbo zavrglo zaradi pomanjkanja dokazov, da gre res za kriminalno dejanje. 

Članki iz rubrike