stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

dm
dm
1 20.01.2020 11:28:37

Simon Rožman OSTRO o morebitnih PREVZEMIH Olimpije in Celja: Tega ne razumem, to je ...

Martin Metelko
Pogovarjali smo se s Simonom Rožmanom.

Kolegi iz tiskane izdaje Ekipe SN so v Umagu obiskali trenerja Rijeke Simona Rožmana. Slovenski strateg je svoje varovance v Umag odpeljal na priprave pred spomladanskim delom sezone. V slabo uro trajajočem pogovoru je Rožman predstavil svoje poglede na številne teme. Jasno, primerjave slovenskega in hrvaškega nogometa, prav tako ni šlo brez njegovega slovenskega predhodnika Matjaža Keka. Spregovorili smo o tujih investitorjih v Sloveniji, se poigrali z napovedjo novega slovenskega državnega prvaka in ocenili igre slovenske reprezentance. Tako kot zmeraj je bil tudi tokrat Simon Rožman brez dlake na jeziku. Njegovi odgovori so vedno vsebinsko polni, zanimivi in tudi tokrat ni nič drugače.

V Sloveniji se dogajajo prevzemi. Omenili ste Olimpijo, govori se o ruskih vlagateljih v Celju. Kako gledate na te prevzeme?
Stvari s tujimi investitorji ne razumem. Ne vidim, kako bi tuji kapital lahko obrnil toliko denarja, da bi se investitorjem to izplačalo. Čisto enostavno, po gospodarski logiki. Slovenski trg, slovenski šport je premajhen za ustvarjanje dobička. Pri vseh investitorjih v zgodovini slovenskega nogometa – razen gospoda Mandarića, ki je prišel kot fizična oseba – se je zgodba vsakič končala negativno. Spomnimo se Gorice, Mure, Celja, Rudarja … Bilo je ogromno klubov, ki so bili na robu bankrota. Tudi v naslednjem obdobju ne vidim pozitivne plati investitorjev, ki bi v Slovenijo prišli zaradi dobre volje, da bi dvignili slovenski nogomet. Meni ta logika ne pije vode.

simon rozman mm
Martin Metelko
Povsem za konec se dotaknimo še slovenske reprezentance. Kako ste videli igre Slovenije v kvalifikacijah za Euro? 

Na stvari poskušam gledati čim bolj realno, kljub temu da sem največji navijač reprezentance. Napredek je bil zelo viden v zadnjem obdobju. V smislu kulta reprezentance, navijaške podpore. Rezultat je bil realen, saj imata Poljska in Avstrija po mojem mnenju pač večjo kakovost. Tudi na Hrvaškem so me ogromno spraševali o primerjavah med obema reprezentancama. Hrvaški reprezentanti igrajo v klubih Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid in imajo tam glavno vlogo, medtem ko naši ne igrajo v top rangu klubov in njihova vloga v enajstericah ni glavna. Hrvaške in slovenske reprezentance se ne more primerjati, je pa hkrati res, da smo mi vedno naredili uspeh, ko slednji ni bil realen. A na podlagi borbe, evforije, medijske prisotnosti, slovenske zagrizenosti smo naredili presežek v obliki odličnega rezultata. V teh kvalifikacijah smo bili realni, za uvrstitev na Euro ali na svetovno prvenstvo v tej konkurenci pa se bo moralo iziti vse. Za naslednje obdobje sem zelo pozitiven. Reprezentanca se gradi tri, štiri leta skozi rezultatsko realnost, želim pa si, da bi se potem zgodil neki presežek, kar uvrstitev na evropsko ali svetovno prvenstvo zame vsekakor je.

Celoten intervju s Simonom Rožmanom si lahko preberete samo v današnji tiskani izdaji Ekipe SN, ki jo najdete tudi na TRAFIKA24.si

Značke: simon-rožman, rijeka

Članki iz rubrike