Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.01.2020 13:47:40
Deli članek:

KATASTROFA: Španski superpokal bo v Savdski Arabiji, ne boste verjeli, kaj se dogaja z vstopnicami!

Reuters

Prvi tekmi španskega superpokala sta pred vrati.

Španski ljubitelji nogometa so bili ogorčeni, ko so slišali, kam se seli španski nogometni superpokal. Savdska Arabija je vendarle zelo nenavadno prizorišče za tekme španskih klubov, a v današnjem svetu, v katerem je eno glavnih vodil denar, niti ni tako zelo presenetljivo.

Vodstvo tekmovanja si ni premislilo, navijači štirih klubov, ki bodo sodelovali v tem tekmovanju, pa se niso ravno stepli za vstopnice. Po zadnjih informacijah iz Španije je Real svojim navijačem prodal 700 vstopnic, Barcelona le 300, še manj pa Valencia in Atletico Madrid. Klub Jana Oblaka je prodal samo 50 vstopnic, Valencia pa ne bi mogla napolniti niti avtobusa, saj je ta kos papirja kupilo vsega 26 njenih navijačev. Skupno to pomeni, da so španski klubi prodali samo devet odstotkov vseh vstopnic, ki so jih dobili na voljo, preostale vstopnice pa bodo na voljo navijačem z Bližnjega vzhoda.

Atletico je ob tem poskrbel za potezo, ki je presenetila mnoge. Madridski klub bo vsem 50 navijačem, ki so kupili vstopnico za polfinalni obračun, plačal za pot, v primeru napredovanja v finale, pa jim bo vstopnice zagotovil brezplačno.

Prvi polfinale bo na sporedu v sredo, ko se bosta pomerila Valencia in Real, dvoboj med Atleticom in Barcelono bo dan kasneje. Finale bo odigran v nedeljo, vse tekme pa bodo na sporedu v Džedi.