državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
2 31.12.2019 12:09:26

Osvojil prvenstvo in začel neutolažljivo jokati: Prizor obkrožil svet, ozadje zgodbe pa TRAGIČNO! (video)

Nekdanjemu argentinskemu nogometašu, ki se je po koncu kariere preselil v trenerske vode, se je izpolnila največja želja.

Monterrey se veseli. V finalu mehiškega prvenstva je po izvajanju kazenskih strelov premagal Americo, osrednja figura finala pa je bil brez dvoma trener zmagovalne ekipe. Antonio Mohamed se je na dan povratne tekme odpravil v cerkev v mehiški prestolnici in opravil molitev. Njegova velika želja oziroma celo obsesija je bila osvojitev mehiškega prvenstva, ozadje zgodbe pa precej tragično.


Leta 2006 je med svetovnim prvenstvom v Nemčiji izgubil sina Farida. Na avtocesti med Dresdnom in Frankfurtom je v njegovo vozilo, v katerem je bilo pet oseb, trčil avtomobil, Mohamed pa je več tednov preživel v bolnišnici, kjer so skušali narediti vse, da bi mu rešili nogo. Na koncu jim je uspelo, amputacija ni bila potrebna, a bolečina je bila vseeno neznosna. V nesreči je izgubil sina, ki ga je hotel peljati na eno od tekem svetovnega prvenstva. Tragedija je nekdanjega argentinskega nogometaša zaznamovala za vse življenje, v Monterrey pa se je letos vrnil še tretjič v karieri in drugič kot trener, ampak tokrat z zelo jasnim ciljem. Sin je bil velik navijač Monterreyja, zaradi česar mu je obljubil, da bo ta klub popeljal do naslova prvaka.

To mu je uspelo v ponedeljek, svet pa je obkrožil posnetek, ki je nastal takoj po zadnjem strelu z enajstih metrov. Mohamed je obsedel na svojem stolu, v rokah trdno stiskal rožni venec in neutolažljivo jokal. Izpolnila se mu je velika želja, ki je v vseh teh letih postala prava obsesija, zanj pa je bilo zagotovo najpomembneje, da je držal obljubo, ki jo je dal tragično preminulemu sinu.

Značke: monterrey, mehika

Članki iz rubrike