Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
31.12.2019 09:45:21
Deli članek:

Tole je VELIKA STVAR: Ruski milijarder in lastnik angleškega premierligaša na poti v Slovenijo!

Martin Metelko

V klubu sicer zagotavljajo, da se ni zgodilo še nič pretresljivega, toda iz zelo zanesljivega vira prihaja informacija, da bo celjski prvoligaš kmalu po novem letu začel zgodbo z novimi vlagatelji. Po (sumljivih) Ukrajincih prihajajo (resni) Rusi.

V preteklih dneh smo že poročali, da se v celjskem prvoligašu obeta nova zgodba z novimi vlagatelji. Sodelovanje z Ukrajinci se je končalo klavrno, zdaj v knežje mesto prihajajo veliko resnejši igralci. Ruski! In kar je prav tako izjemnega pomena, z imenom in priimkom. Včeraj nam je prišlo na uho, da naj bi bil posel že sklenjen, pogodba podpisana … »Ne, nič se ni zgodilo. Ni konkretne uradne ponudbe, ni nikakršnega podpisa,« se je odločno odzval direktor Zoran Podkoritnik, ko smo iskali potrditev informacije, ampak nekaj se vendarle dogaja. »Potekajo pogovori. Tega nikoli nismo skrivali, toda to je tudi vse. Vse skupaj je na takšni stopnji, kot je bilo pred časom, ko ste me o tem spraševali nazadnje. Od takrat se ni premaknilo nič in se ne bo niti v teh dneh.«

Tudi tega, kdo je sogovornik v (neformalnih) pogovorih, Zoran Podkoritnik ni želel razkriti. »O konkretnih imenih ne morem govoriti,« je bil neomajen direktor grofov, toda pravzaprav ni nikakršnih dvomov, da je na nasprotni strani, kot smo že pisali, ruski poslovnež Maksim Demin. Oziroma njegova skupina zaupnikov, ki se je lotila naloge vstopiti v celjski klub. Da je res tako, smo izvedeli iz zelo zanesljivega vira, ki nam je hkrati prišepnil, da naj bi bila pogajanja že tako daleč, da je uradna potrditev tega, da so Celjani dobili nove vlagatelje, le še vprašanje dni.

Spomnimo, Maksim Demin je petdesetletni milijonar oziroma milijarder, ki se (brez afer) ukvarja s prodajo goriv, rud, kovin in industrijskih kemikalij, hkrati je v veliki meri udeležen v močnih finančnih institucijah. In »igra« nogomet na visoki ravni. Je stoodstotni lastnik premierligaša Bournemoutha, vendar to še ni vse. Soudeležen je tudi pri delovanju 12-kratnega švicarskega prvaka Züricha, nadvse velik izziv pa naj bi zanj predstavljal nemški projekt s tretjeligašem Uerdingnom, ki ga želi popeljati do elitne bundeslige.