cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 23.12.2019 19:07:13

JOJ, poglejte, kaj so huligani tokrat storili IBRAHIMOVIĆEVEMU KIPU (foto)

Reuters
Potem ko je švedski nogometni superzvezdnik Zlatan Ibrahimović prejšnji mesec postal lastnik 25-odstotnega deleža švedskega prvoligaškega kluba Hammarby, so navijači Malmöja, kjer je Ibrahimović pred 20 leti začel svojo kariero, že drugič stresli jezo nad njegovim 3,5 metra visokim bronastim kipom.

Isti dan, ko je Ibrahimović sporočil, da je postal delni lastnik rivalskega kluba Malmöja, se je pred stadionom v tem mestu na jugu Švedske zbrala skupina huliganov, ki so z baklami podkurili pod bronastim kipom Zlatana in nanj obesili straniščno desko. Predstavnik tamkajšnje policije je tudi sporočil, da so kip popisali s sprejem. No, to jim ni bilo dovolj, odšli so namreč do njegove hiše in z velikimi črkami napisali 'judas'.

ibrahimovic spomenik 2
Reuters


Potem ko so skušali kip porušiti tako, da je nekdo s pilo rezal Ibrahimovićevo nogo, dokončno uničenje pa je preprečila policija, so tokrat vandali kipu odrezali nos. Kipar Peter Linde je ob tem ljudi pozval, naj prenehajo z vandalizmom: "Ljudje se obnašajo, kot da so sredi vojne. Ampak to ni vojna, to je nogomet. Noro je, da ne spoštujejo tega, da je Zlatan svoboden človek. Želim, da se kip obnovi, in da tisti, ki so to storili, dojamejo, kako neumni so."

V pogovoru za švedski časnik Aftonbladet je Ibrahimović sicer prejšnji mesec pojasnil, da bo pomagal Hammarbyju postati najboljši klub v Skandinaviji, ni pa še jasno, kje bo 38-letnik nadaljeval svojo športno pot. Njegovi someščani iz Malmöja ga ne želijo več videti v mestu, Ibrahimović je postal njihov sovražnik številka ena.

ibrahimovic spomenik 3
Profimedia

Članki iz rubrike