Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.12.2019 13:14:24
Deli članek:

LJUBEZEN IN STRAST! Navijači prevzeli otoškega ligaša in začenjajo NOVO ZGODBO na dnu - v 10. ligi

Profimedia

V začetnih letih obstoja je v elitno konkurenco vstopil tako, da je na kolena spravil Liverpool. Dvakrat je osvojil naslov v pokalu FA.

Nogometni klub Bury ima 134-letno tradicijo. No, imel jo je, saj je neslavno pristal na smetišču zgodovine, potem ko ga je po prepričanju navijačev tja spravil poslovnež Steve Dale.

Bury se je v minuli sezoni, v svojih izdihljajih, uvrstil v 'League One' - v tretji rang angleškega klubskega nogometa. A v tem tekmovanju sezone ni začel, propad je bil neizbežen. Takoj zatem so stvari v svoje roke prevzeli navijači in na pogorišču kluba ustanovili novega ter poslali prijavo za sodelovanje - v 10. kakovostnem razredu, povsem na dnu.

Profimedia


Da bo novoustanovljeni Bury AFC prav zares začel tekmovati v sezoni 2020/21, je potrdilo vodstvo tekmovanja področja North West. Skupina navijačev, ki stoji za klubom, se imenuje Bury Phoenix, njihov slogan pa je: 'Navijači za navijače - vračamo nogomet v Bury'.

Zanimivosti

  • Propadli Bury je sicer (skupaj z Manchestrom Cityjem) še vedno rekorder po zmagi v finalu pokala FA (6:0 leta 1903).

  • Propadli Bury je leta 2005 postal prvi in še vedno edini klub, ki je dosegel po 1000 zadetkov v vsaki od štirih profesionalnih angleških lig.

  • Propadli Bury je bil prvi evropski klub, ki je podpisal pogodbo z igralcem iz Indijske podceline (Indijec Bhaichung Bhutia je zanj igral med letoma 1999 in 2002).


    Profimedia

    Profimedia

    Profimedia