Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 18.12.2019 22:32:29

GROZLJIVI PRIZORI v Barceloni! Med EL CLASICOM se je dogajalo... (foto)

Reuters
Barcelona in Real sta se na prvem el clasicu v tej sezoni razšla brez zadetkov. Na igrišču se je sem ter tja malce iskrilo, a je tekma minila v športnem duhu. Povsem drugače pa je bilo na ulicah Barcelone.

Pred in med tekmo med Barcelono in Real Madridom se je v katalonski prestolnici zbralo več tisoč zagovornikov neodvisnosti Katalonije, ki so blokirali ceste v okolici stadiona Camp Nou. Špansko vlado so pozivali k pogovorom s katalonskimi oblastmi za rešitev katalonske krize.

barcelona
Reuters

Na ulicah Barcelone je okoli 3000 policistov, in po sprva mirnih demonstracija, se je kasneje, med tekmo, vse skupaj sprevrglo v spopade s policijo.

barcelona
Reuters

Nevladna organizacija Demokratični cunami, ki je organizirala proteste, je pozvala k mirnemu protestiranju toda nekaterih incidentov ni bilo mogoče preprečiti.

Policisti so bili tudi pred hotelom v bližini stadiona, v katerem so bili pred tekmo člani obeh moštev, trenerji in sodniki.

Protestniki so navijačem, ki naj bi jih prišlo okoli 100.000, delili transparente z napisom "Španija, sedi in se pogovarjaj".

El clasico velja za eno najbolj gledanih tekem na svetu. Po nekaterih ocenah jo spremlja kar 650 milijonov ljudi po vsem svetu.

V nogometnem klubu Barcelona so svoje navijače v torek pozvali, naj pridejo na tekmo in podprejo svojo ekipo. "Tekma med Barco in Real Madridom je nogometni praznik in zagotovo združljiva z mirnim izražanjem mnenja," so zapisali.

barcelona
Reuters

Tekma med španskima velikanoma bi morala v katalonski prestolnici potekati že 26. oktobra, a so jo preložili. Po sodbi nekdanjim katalonskim voditeljem, ki so jih zaradi njihove vloge v poskusu odcepitve Katalonije od Španije sredi oktobra obsodili na dolgoletne zaporne kazni, so namreč v Barceloni in celotni regiji izbruhnili množični protesti. Večkrat je na njih izbruhnilo tudi nasilje.

Značke: barcelona, real

Članki iz rubrike