Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.12.2019 07:23:59
Deli članek:

BOMBA Z OTOKA! Carlo Ancelotti prevzema klub iz PREMIER LIGE, ime pa VELIKO PRESENEČENJE!

Profimedia

Italijanski strateg Carlo Ancelotti je pred dnevi zapustil Napoli, a ne bo dolgo brez zaposlitve.

Potem ko je 60-letni strokovnjak po visoki zmagi nad Genkom (4:0) prejel 'rdeč karton' od predsednika Napolija Aurelia de Laurentiisa, je svoj pogled usmeril proti Veliki Britaniji, kjer je med letoma 2009 in 2011 vodil Chelsea. Javnost je takoj izpostavila Arsenal iz Londona in Everton iz Liverpoola, prvi namreč išče naslednika Unaija Emeryja, drugi pa naslednika Marca Silve. Oba kluba imata trenutno na klopi začasnega trenerja. No, očitno je bil v tej bitki za usluge nekdanjega stratega Reggiane, Parme, Juventusa, Milana, Chelseaja, PSG-ja, Reala, Bayerna in Napolija močnejši in spretnejši Everton.

Klubska legenda Duncan Ferguson, ki skuša z moštvom prebroditi čas brez glavnega stratega, je nedavno dejal, da klub potrebuje najboljšega trenerja: "Najboljšega na svetu. Jaz nimam dovolj izkušenj."

Ancelotti naj bi ustrezal kriterijem in ekipo dvignil na lestvici. Everton je trenutno na skromnem 16. mestu, le tri točke nad cono izpada. Na Goodison Parku upajo, da bo Italijan moštvo vodil že v soboto na tekmi - z Arsenalom. Obračun v pokalu Carabao z Leicestrom naj bi še zadnjič odvodil Ferguson.