900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
3 07.12.2019 11:30:41

ŠAH-MAT! Je lagal Stare ali France Football!? RAZKRIVAMO ORIGINALNE GLASOVNICE, tu je VSE!

'Afera Stare' je razrešena.

Čeprav nismo smeli objaviti originalne glasovnice, ki smo jo imeli v rokah, smo bili zadovoljni z opravljenim delom. In nismo imeli namena vrtati dalje ali prepričevati kolegov pri sloviti francoski reviji France Football, da bi nam dovolili nekaj, za kar so nas prosili, naj zadržimo zase. »Morda nekega dne, če bo res nujno,« so govorili. Potem pa so včeraj po natančnem pregledu vsega, kar je v slovenskih medijih izrekel in naredil Andrej Stare, hitro prišli do zaključka: »Že zdaj je nujno.«

»Zame je to zaključeno,« je večkrat poudaril Stare, ki je ta teden zakuhal neverjeten škandal. Saj veste, kot dolgoletni predstavnik Slovenije pri glasovanju za zlato žogo je v torek zjutraj po ponedeljkovi večerni podelitvi te prestižne lovorike začel trditi, da je glasoval drugače, kot je ob njegovem imenu objavil France Football. Da je na tretje mesto postavil končnega zmagovalca Lionela Messija in da Edena Hazarda sploh ni uvrstil med pet najboljših – tako je zagotavljal v več intervjujih, v enem pa trdil celo malce drugače. Kakorkoli, ves čas je poudarjal, da je za Messija glasoval in da so Francozi naredili napako – poudarjanje je nadaljeval celo v sredo zjutraj, potem ko je naša takratna številka že izšla z absolutnim zanikanjem predstavnikov slovite revije. Do zadnjega je vztrajal pri svojem in, kot rečeno, večkrat dejal: »Zame je to zaključeno.« Tudi za nas je bilo. Bili smo prepričani, da smo Sloveniji in svetu pokazali, da se je dolgoletni reporter TV Slovenija naši državi in celotnemu svetu zlagal ter serijsko blatil prestižno lovoriko in njene podeljevalce zato, da bi panično nasprotoval dejstvu, da že drugo leto zapored ni podelil niti točke končnemu zmagovalcu. Da, bilo je zaključeno. Vedeli smo, da se še najde kdo, ki tudi po vsem tem verjame domnevno legendarnemu Staretu – a če celo v tako ekstremnih položajih obstajajo taki, smo z njimi pač morali živeti. Niso pa mogli, niso pa želeli Francozi. Ko so si vzeli celoten četrtek za to, da so v skladu z žlahtnim pečatom nogometne biblije natančno prevedli vse Staretove medijske nastope, so se požvižgali na vsa svoja načela in želeli objavo vsega. Ne samo elektronskega sporočila z originalno glasovnico, temveč še enega, enako neverjetnega.

Laž v torek zjutraj, poskus prikritja v torek zvečer

Iz objavljenih dokumentov, v katerih smo zaradi varovanja osebnih podatkov zakrili zgolj domeno Staretovega elektronskega naslova, je zdaj mogoče sestaviti celotno zgodbo. 24. oktobra ob 7.26 zjutraj (kar smo vam zagotavljali že prej, a nismo smeli pokazati) je Stare odgovoril uredniku revije France Football na poziv h glasovanju. In v tem odgovoru glasoval tako, kot so Francozi tudi objavili: Mbappe, Ronaldo, Hazard, Lewandowski, van Dijk. V ponedeljek, 2. decembra, zvečer so ti rezultati dali končnega zmagovalca in končni vrstni red, v torek, 3. decembra, zjutraj je natisnjena številka France Footballa te rezultate objavila do zadnje podrobnosti. Kako jutranjo uro pozneje je Stare dal intervju za Slovensko tiskovno agencijo, zagotovil vse glede Messija na tretjem mestu in odsotnosti Hazarda ter zatrdil, da je o napaki že obvestil organizatorje glasovanja. Čez dan je nato vse skupaj večkrat ponovil, a v tem času smo že pridobili vsa potrebna zagotovila France Footballa, da objavljeni glasovi držijo, da je vse ostalo izmišljotina in da jih Stare tudi ni obvestil o ničemer. Na podlagi vsega je Stare dobil vabilo za soočenje v sredini jutranji oddaji Denis Avdić Show na Radiu 1, po tem vabilu pa je storil nekaj dodatno šokantnega. Kot je razvidno iz drugega sporočila, je v torek, 3. decembra, ob 20.13 zvečer po celotnem dnevu laganja na France Football poslal pošto, v kateri jih je poskušal prepričati, da je njegova glasovnica z Messijem na tretjem mestu in brez Hazarda. Potrudil se je – to je očitno –, Messija je dopisal kar spretno, pri hitenju je le malce zatipkal ime Lionelove države Argentine. Da je to prava glasovnica, je sporočil Francozom – kot da je pričakoval, da originalne niso shranili. In kot da je pričakoval, da ne vedo, kaj se je pred tem dogajalo ves dan. Res neverjetno.

Potegnili bomo poteze in jih sporočili

France Football je bil do Stareta toliko korekten, da bi drugo sporočilo, ta osupljiv poskus dodatne manipulacije, zadržal zase in nam ga sploh ne bi pokazal, a ko je dal prevesti vse njegove medijske nastope na čelu z omenjenim radijskim v sredo zjutraj, je imel vsega dovolj. »Ne moremo dovoliti, da bi po vsem tem kdorkoli – čeprav en sam človek – imel za lažnivce nas ali bi imel za lažnivce vas,« so nam sporočili, z originalnega naslova poslali obe originalni elektronski sporočili in dovolili njuno objavo. »Odločili smo se tudi, da natančno preučimo primer gospoda Stareta in vsega, kar nam je storil. Vse potrebne poteze v zvezi z njim bomo potegnili in sporočili, ko bo čas za to,« so še dodali.

Galerija

Članki iz rubrike