Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.11.2019 15:31:59
Deli članek:

Anglija ŠOKIRANA nad številkami! Razkrit je BRUTALEN zaslužek Mourinha na Otoku

Profimedia

Jose Mourinho je še četrtič v svoji trenerski karieri prevzel angleški klub. Očitno je zanj delo na otoku izjemno dobičkonosno.

Tako vsaj pravijo Angleži, ki so šokirani nad razkritimi številkami - nad zaslužkom gospoda posebnega v Chelseaju, Manchester Unitedu in Tottenhamu.

Gre za denar, ki ga je danes 56-letni strateg prejemal kot plačo in za odškodnino, ki jo je prejel, ko so mu zaradi tega ali onega razloga pokazali vrata. Ni se pretirano obremenjeval, vsakokrat se mu je slovo izplačalo. Bržčas bo tako tudi ob odhodu iz severnega Londona.

Lastniki klubov mu dajejo bogastvo, navsezadnje je – kot je ob prihodu na Stamford Bridge sam sebe poimenoval - posebnež, ki prinaša pregovorno zmagovalno miselnost, obenem medijski pomp, dvig iz povprečja. Potem ga po pravilu imajo 'poln kufer' in mu mastno plačajo, da se ga rešijo ...

Ko je poleti leta 2004 iz Porta, ki ga je popeljal do naslova evropskih prvakov, prestopil v Chelsea, je postal s 5 milijoni funtov na leto najbolj plačan trener. Razkol med njim in Romanom Abramovičem je bil vse večji, zato je za vrtoglavih 23,1 milijona funtov svoje mesto preprustil drugim.

Po (tudi dobro plačanih) službah v Interju in madridskem Realu, se je vrnil v London, spet k Cheleseaju. Tokrat za letno plačo 8,5 milijona funtov, dobri dve leti pozneje pa se je še drugič poslovil iz tega kluba - tokrat z 8,3 milijoni funtov v žepu.

Potem se je oglasilo vodstvo Manchestra Uniteda, ki je pričakovalo, da je prav Portugalec tisti, ki bo znal popeljati tja, kamor ga je legendarni Alex Ferguson. Letna plača je skočila na 12 milijonov funtov, tudi odškodnina ob neizbežnem razhodu je bila nekaj posebnega, tako kot je poseben on - 19,6 milijonov funtov.

Zdaj je prišel na vrsto Tottenham. Klub iz severnega Londona je Mourinhu zagotovil 15 milijonov funtov letne plače. Vprašanje, kolikšna bo odškodnina ob njegovem odhodu ...

Brez zaslužka na začetku kariere in v Italiji ter Španiji in seveda brez zaslužka iz drugih naslovov (marketinških in ostalih) je Jose Mourinho na Otoku s trenerskim delom do prihoda v Tottenham že zaslužil skoraj 120 milijonov funtov.