Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.11.2019 11:14:38
Deli članek:

Šokantni prizori, ni za občutljive: Navijači slavijo, v prestolnici pa KAOS! (foto + video)

Brazilski nogometni velikan Flamengo je v dveh dneh osvojil dve lovoriki. Najprej je osvojil južnoameriško različico lige prvakov, pokal libertadores, 24 ur kasneje pa se je veselil še državnega naslova.

Flamengo je v finalu pokala libertadores v Limi v soboto z 2:1 premagal branilca naslova, argentinski River Plate, med slavjem v nedeljo pa je dobil dobro informacijo, da je Gremio v 94. minuti premagal Palmeiras. To pomeni, da ima Flamengo štiri tekme pred koncem brazilskega prvenstva nedosegljivih 13 točk prednosti pred Palmeirasom.

Flamengo, klub iz Ria de Janeira, je tako sedmič v zgodovini osvojil brazilsko prvenstvo in prvo po letu 2009.

A med slavjem je prišlo tudi do neljubih dogodkov. Navijači Flamenga so v rdeče-črnih dresi preplavili brazilsko prestolnico, več sto navijačev pa je malce zaneslo. Posredovati je morala celo policija, vse skupaj pa je vodilo do spopadov med navijači in možmi postave. Ranjenih je bilo več deset navijačev in policistov, nekateri prizori pa so resnično šokantni. Kot poročajo tamkajšnji mediji, naj bi prišlo tudi do bizarne nezgode, ko je eden od policistov v vsej zmedi povozil svojega kolega.

Galerija