Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 10.11.2019 16:18:57

Zdaj je jasno, to so RAZLOGI, zakaj je moral NIKO KOVAČ zapustiti klop Bayerna

Profimedia
Uli Hoeness, predsednik nemškega nogometnega prvaka Bayerna, je v pogovoru za nemško televizijo ZDF potrdil, da so bili glavni razlog, zaradi katerega je moral Niko Kovač zapustiti trenersko klop, nekateri igralci. Čeprav jih ni hotel imenovati, je dejal, da jih je kar nekaj želelo, da Hrvat klub zapusti in prepusti delo nekomu drugemu.

"Reagirali smo zaradi želje igralcev. V ekipi ni bilo prave kemije, zato smo z Nikom prekinili sodelovanje. Tudi sam je priznal, da je to najboljša rešitev. Čeprav ni bil zadovoljen, pa mislim, da mu je malo tudi odleglo," je dejal Hoeness in dodal, da so se s Kovačem razšli korektno in da bodo ostali prijatelji.


Hoeness, ki bo v petek po desetletju dela odstopil s predsedniškega mesta, je zatrdil, da v klubu niso sprejeli nikakršne odločitve, kdo bo Hrvata nasledil. Začasno ekipo uspešno vodi dozdajšnji pomočnik Hansi Flick, pod njegovim vodstvom je Bayern v ligi prvakov z 2:0 premagal Olympiacos in se uvrstil v izločilne boje, v derbiju nemškega prvenstva pa kar s 4:0 ugnal Borussio Dortmund, a bolj ali manj je jasno, da bo Flick mesto moral prepustiti drugemu.

Kot je dejal Hoeness, bo ekipo najbrž vodil do 23. novembra, takrat pa bo klub sporočil ime novega trenerja. Ulica kot naslednike Kovača omenja Ajaxovega trenerja Erika Ten Haga, ki je že vodil drugo ekipo Bavarcev, in trenerja PSG Thomasa Tuchela. Predsednik govoric ni hotel potrditi, še enkrat pa je poudaril, da jih Arsene Wenger ne zanima.

Francoski strokovnjak se je nemškim prvakom ponudil kar sam, a so ga zavrnili. Wenger je izrazil jezo, ker so to javno objavili, po telefonu naj ne bi izrazil želje po prevzemu ekipe, to je storil šele na dogovorjenemu sestanku.

"Mislim, da je šlo za nesporazum. Wengerja bom v naslednjih dneh poklical, da bova reči razčistila," je dejal Hoeness in še enkrat potrdil, da Bayern z izbiro trenerja ne bo hitel: "Najprej moramo razčistiti, kaj si v sezoni sploh želimo. Po mojem mnenju mora biti rešitev dolgoročna, dokler pa je ne najdemo, je Flick dobra izbira."

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike