janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

nu
nu
3 14.10.2019 13:55:53

HUDE OBTOŽBE zatresle Švedsko! Zlatan Ibrahimović selektorja označil za RASISTA in ga OBTOŽIL, da je ...

Profimedia
Švedska je z visoko zmago nad Malto zadržala drugo mesto na lestvici skupine F, vendar selektor Janne Andersson je vseeno prejel hud udarec.

Sedeminpetdesetletnega strokovnjaka se nihče ni lotil s pestmi, prejel je 'porcijo' iz ust legendarnega švedskega nogometaša Zlatana Ibrahimovića. Kar je ob poznavanju 'Ibrakadabre' skoraj enako neprijetno.

Ibrahimović je Anderssona javno obtožil rasizma. Zakaj? Ker na prvotnem seznamu ni bilo niti enega igralca, ki po poreklu ne bi bil Šved. Denimo takšnega, kot je Ibrahimović, ki ima korenine v BiH (po očetu Šefiku Ibrahimoviću) in na Hrvaškem (po mami Jurki Gravić)."Kaj se je zgodilo z njegovim prvim seznamom? Koliko igralcev z različnim poreklom je bilo na njem? Niti eden. Ko so ga pozvali, naj to razloži, je ovinkaril in se spretno izognil odgovoru," je dejal Ibrahimović in nadaljeval: "Pozneje je vendarle nekaj tekem začel z igralci, ki imajo poreklo od drugod, ampak to je storil le zaradi tega, da bi bil politično korekten. Andersson je v reprezentanci uničil vse tisto, kar sem jaz zgradil."

In kaj na vse to pravi selektor? "Zelo sem žalosten in razočaran zaradi Ibrahimovićevih izjav. Te obtožbe so brez osnove."

Članki iz rubrike