Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.10.2019 12:55:30
Deli članek:

Lažnivec, tat, ODJ*BI! Denarja ni, navijači kluba pa so LASTNIKA dobesedno ODNESLI s stadiona!!! (video)

vszi

Neverjetno dogajanje na Nizozemskem.

So klubi, v kateri je denarja preveč, so pa seveda tudi klubi, ki se utapljajo v dolgovih. Eden takšnih je Roda JC Kerkrade, tradicionalno gledano precej znan nizozemski klub, ki je izpadel iz prve lige, zdaj pa v drugi preživlja pravo kalvarijo. Roda je na osmih tekmah druge nizozemske lige slavila le enkrat in je pri dnu lestvice. Pred dnevi se je doma pomerila s klubom De Graafschap, na tekmi je bilo 3512 gledalcev, večina pa je bila besna, da bi težko bila bolj.

"Kurbin sin!" je pisalo na enem od transparentov, z navijaške tribune je donelo: "Prevarant! Lažnivec! Tat! Odj*bi!" Vse to je bilo usmerjeno v Mauricia Garcio de la Vego, poslovneža iz Mehike, ki je poleti odkupil večinski lastniški delež Rode. Ob tem je obljubil, da bo pokril milijonski dolg kluba in hkrati vanj vložil dovolj denarja, da bo lahko normalno funkcioniral. Toda do danes se to menda ni zgodilo in navijači so se naveličali praznih obljub. Hkrati je bilo razkrito, da naj bi bil Mehičan v svoji rodni domovini akter nekaterih finančnih prevar, zaradi česar naj bi ga že suspendirala tudi tamkajšnja nogometna zveza, čeravno ni znano, kakšno vlogo je opravljal v mehiškem nogometu.

Navijačem je, kot rečeno, prekipelo, toda na zadnji tekmi so se zgodile neverjetne scene. Besni pristaši Rode so skorajda vdrli na VIP-tribuno stadiona, nato pa de la Vego skoraj dobesedno lastnoročno odnesli s stadiona! Potiskali so ga sem in tja, na koncu pa pahnili skozi izhodna vrata. Redarji so bili ob tem bolj kot ne pasivni … De la Vega naj bi zdaj za odhod iz Rode zahteval celo finančno nadomestilo v višini 250.000 evrov, medtem pa denarja za plače ni. V teh dneh so 38.000 evrov, kolikor naj bi prejel zgolj s strani Chelseaja posojeni Ike Ugbo, razdelili med celotno ekipo, ki pa plač v celoti ni dobila. Policija je ob tem sporočila, da že preiskuje dogodek, ki močno odmeva.

Ob tem je zanimivo, da je de la Vega v pretekli sezoni želel prevzeti celo špansko Murcio, danes pa tam sporočajo, da gre za "navadnega prevaranta" … Ni kaj, očitno je vedno več takšnih, ki v nogometu vidijo predvsem zelo dobro priložnost za hiter zaslužek. Vse podrobnosti z nedavnimi dogodki v slovenskem nogometu so seveda zgolj naključje.