Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 11.09.2019 16:15:29

SRHLJIVO IN GROZLJIVO! Punca UMRLA, a želela si je le ogledati nogometno tekmo

Plavo dekle so jo poimenovali, ker ima Esteqlal, za katerega vneto navija, drese plave barve.

Iranska nogometna navijačica se je marca letos, ker je skušala na vsak način vstopiti na tribuno stadiona, v ta namen se je celo zamaskirala v moškega, znašla v krempljah policistov. V Iranu imajo, namreč, od leta 1981 ženske prepoved vstopa na stadion.

Dekle z imenom Sahar Khodayari je tvegala precej, a nogometna strast je bila močnejša. Potem ko so jo vklenili in ji vzeli prostost, je tri dneve preživela za rešetkami. Po plačilu varščine, so jo izpustili. Med čakanjem na sojenje je prišla na sodišče, da bi prevzela svoj mobitel, tam pa je slišala dva gospoda, ki sta se pogovarjala o njenem primeru, ki je kakopak postal zelo odmeven. Razpredala sta, da jo verjetno čaka do dveh let zapora.

Še isti dan se je na ulici zažgala in umrla.

iran zenska


Pred časom je mednarodna nogometna zveza (FIFA) Iranu postavila rok (31. avgust), do katerega mora odpraviti prepoved obiska nogometnih stadionov za ženske, a Iran tega še ni zagotovil. "Zavedamo se razsežnosti tragedije in globoko obžalujemo, da je do nje prišlo. Družini in prijateljem nesrečnega dekleta izročamo sožalje, iranske oblasti pa še enkrat pozivamo, da spremenijo svojo politiko do tega vprašanja," so sporočili iz Fife.

Kapetan reprezentance Irana Masoud Shojaei je na družbenih omrežjih zapisal, da je prepoved vstopa na stadion za ženske ukoreninjena v zastarelo razmišljanje, ki ga nove generacije ne morejo razumeti.

Značke: tragedija, nogomet

Članki iz rubrike