panter Svet24.si

FOTO: Panter taval in vstopil v sobo 15-letnega ...

karma Svet24.si

Za svetovni uspeh so izvedeli po telefonu

uvodna nakupovanje Svet24.si

Pozabite na modne smernice, poglejte raje v zvezde...

prijave Svet24.si

Kdo ve, kam gledajo slovenski inšpektorji?

profimedia-0251964445 Odkrito.si

Kako nevarne so industrijsko predelane maščobe?

Luka Basi 1 AZPTD 1 Njena.si

Tudi mama Luke Basija je pevka

vatroslav tijan Njena.si

Ljubezen na vasi: Vatroslav utrpel hudo nesrečo!

nu
nu
0 11.09.2019 16:15:29

SRHLJIVO IN GROZLJIVO! Punca UMRLA, a želela si je le ogledati nogometno tekmo

Plavo dekle so jo poimenovali, ker ima Esteqlal, za katerega vneto navija, drese plave barve.

Iranska nogometna navijačica se je marca letos, ker je skušala na vsak način vstopiti na tribuno stadiona, v ta namen se je celo zamaskirala v moškega, znašla v krempljah policistov. V Iranu imajo, namreč, od leta 1981 ženske prepoved vstopa na stadion.

Dekle z imenom Sahar Khodayari je tvegala precej, a nogometna strast je bila močnejša. Potem ko so jo vklenili in ji vzeli prostost, je tri dneve preživela za rešetkami. Po plačilu varščine, so jo izpustili. Med čakanjem na sojenje je prišla na sodišče, da bi prevzela svoj mobitel, tam pa je slišala dva gospoda, ki sta se pogovarjala o njenem primeru, ki je kakopak postal zelo odmeven. Razpredala sta, da jo verjetno čaka do dveh let zapora.

Še isti dan se je na ulici zažgala in umrla.iran zenska


Pred časom je mednarodna nogometna zveza (FIFA) Iranu postavila rok (31. avgust), do katerega mora odpraviti prepoved obiska nogometnih stadionov za ženske, a Iran tega še ni zagotovil. "Zavedamo se razsežnosti tragedije in globoko obžalujemo, da je do nje prišlo. Družini in prijateljem nesrečnega dekleta izročamo sožalje, iranske oblasti pa še enkrat pozivamo, da spremenijo svojo politiko do tega vprašanja," so sporočili iz Fife.

Kapetan reprezentance Irana Masoud Shojaei je na družbenih omrežjih zapisal, da je prepoved vstopa na stadion za ženske ukoreninjena v zastarelo razmišljanje, ki ga nove generacije ne morejo razumeti.

Značke: tragedija, nogomet

Članki iz rubrike