Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 08.09.2019 17:59:54

VELIKO ODKRITJE! Policija večer pred tekmo preiskala avtomobil z navijači! (VIDEO + FOTO)

Reuters
Evforija je zajela Prištino, potem ko je reprezentanca Kosova dosegla še drugo zmago v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Obračun med Kosovim in Češko se je začel že dan prej, ko je policija na cesti Štrpce - Prevalac okoli osme ure zvečer preverjala dve vozili s češkimi navijači. In imeli so kaj najti, v notranjosti vozila so možje postave našli srbsko zastavo z napisom 'Ni predaje', še eno srbsko zastavo, plakat z napisom 'Kosovo je Srbija', šest nožev, več bakel, 2 postaji za radijsko zvezo, kamero, kovinsko palico in - dron.

dron pristina


Osem čeških navijačev, med katerimi je imel eden tudi srbsko državljanstvo, dve pa sta bili predstavnici nežnejšega spola, je končalo na policijski postaji. Informacija o priprtih Čehih je kakopak hitro našla pot do medijev, ki so dogodku primerno dvignili prah. Takoj so se odzvali iz češke zveze, češ, da nasprotujejo kakršnemkoli vmešavanju politike v šport. "Ta primer skupaj rešujeta policiji iz Kosova in Češke, vpletena je tudi češka ambasada," so še dodali.

Kot kaže so češki navijači nameravali med tekmo nad stadion dvigniti dron s prej omenjeno zastavo s političnim sporočilom. Kateri navijaški skupini pripadajo priprti Čehi, ki so medtem že prišli na prostost, ni znano, a pred dvema letoma so med tekmo praške Sparte in Crvene zvezde češki navijači skupaj z Delijami skandirali, da je Kosovo Srbija.

Medtem ko so se nad najdbo policistov in načrtom Čehov hudovali mediji na Kosovem, ki so pred tem pozivali domače navijače na strpno, korektno in kulturno navijanje, da bi s tem v svet poslali sporočilo, je dan pozneje završalo v srbski javnosti. Razlog je bila provokacija kapetana reprezentance Kosova Valona Berishe, ki je na Facebooku objavil fotografijo s tekme med Srbijo in Albanijo izpred petih let, zraven pa pripisal, da "na balkanskih stadionih lahko plapola le ena zastava." No, objavo je hitro umaknil. Spomnimo, tekma v Beogradu je bila prekinjena, ko so gostujoči navijači nad igriščem z dronom razvili zastavo velike Albanije.

berisha facebook


Kosovo je Češko premagalo z 2:1 in je še vedno brez poraza. Z dvema zmagama in dvema neodločenima izidoma je za Anglijo na drugem mestu v svoji skupini.

Značke: kosovo, češka, policija

Članki iz rubrike