panter Svet24.si

FOTO: Panter taval in vstopil v sobo 15-letnega ...

karma Svet24.si

Za svetovni uspeh so izvedeli po telefonu

uvodna nakupovanje Svet24.si

Nakup jesenske garderobe naj bo po nasvetu ...

prijave Svet24.si

Kdo ve, kam gledajo slovenski inšpektorji?

profimedia-0251964445 Odkrito.si

Kako nevarne so industrijsko predelane maščobe?

Luka Basi 1 AZPTD 1 Njena.si

Tudi mama Luke Basija je pevka

vatroslav tijan Njena.si

Ljubezen na vasi: Vatroslav utrpel hudo nesrečo!

nu
nu
0 08.09.2019 17:59:54

VELIKO ODKRITJE! Policija večer pred tekmo preiskala avtomobil z navijači! (VIDEO + FOTO)

Reuters
Evforija je zajela Prištino, potem ko je reprezentanca Kosova dosegla še drugo zmago v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Obračun med Kosovim in Češko se je začel že dan prej, ko je policija na cesti Štrpce - Prevalac okoli osme ure zvečer preverjala dve vozili s češkimi navijači. In imeli so kaj najti, v notranjosti vozila so možje postave našli srbsko zastavo z napisom 'Ni predaje', še eno srbsko zastavo, plakat z napisom 'Kosovo je Srbija', šest nožev, več bakel, 2 postaji za radijsko zvezo, kamero, kovinsko palico in - dron.

dron pristina


Osem čeških navijačev, med katerimi je imel eden tudi srbsko državljanstvo, dve pa sta bili predstavnici nežnejšega spola, je končalo na policijski postaji. Informacija o priprtih Čehih je kakopak hitro našla pot do medijev, ki so dogodku primerno dvignili prah. Takoj so se odzvali iz češke zveze, češ, da nasprotujejo kakršnemkoli vmešavanju politike v šport. "Ta primer skupaj rešujeta policiji iz Kosova in Češke, vpletena je tudi češka ambasada," so še dodali.

Kot kaže so češki navijači nameravali med tekmo nad stadion dvigniti dron s prej omenjeno zastavo s političnim sporočilom. Kateri navijaški skupini pripadajo priprti Čehi, ki so medtem že prišli na prostost, ni znano, a pred dvema letoma so med tekmo praške Sparte in Crvene zvezde češki navijači skupaj z Delijami skandirali, da je Kosovo Srbija.

Medtem ko so se nad najdbo policistov in načrtom Čehov hudovali mediji na Kosovem, ki so pred tem pozivali domače navijače na strpno, korektno in kulturno navijanje, da bi s tem v svet poslali sporočilo, je dan pozneje završalo v srbski javnosti. Razlog je bila provokacija kapetana reprezentance Kosova Valona Berishe, ki je na Facebooku objavil fotografijo s tekme med Srbijo in Albanijo izpred petih let, zraven pa pripisal, da "na balkanskih stadionih lahko plapola le ena zastava." No, objavo je hitro umaknil. Spomnimo, tekma v Beogradu je bila prekinjena, ko so gostujoči navijači nad igriščem z dronom razvili zastavo velike Albanije.

berisha facebook


Kosovo je Češko premagalo z 2:1 in je še vedno brez poraza. Z dvema zmagama in dvema neodločenima izidoma je za Anglijo na drugem mestu v svoji skupini.

Značke: kosovo, češka, policija

Članki iz rubrike