kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 13.07.2019 17:11:25

MIHAJLOVIĆ: "Jokal sem dneve in noči, toda premagal bom to zahrbtno bolezen!"

Reuters
Nogometna Italija je v šoku. Siniša Mihajlović mora zaradi hude bolezni prekiniti trenersko kariero.

Italijanski škorenj in nogometni svet je pretresla novica, da je petdesetletni Siniša Mihajlović hudo bolan in da mora zaradi bolezni prekiniti trenersko kariero. Nekoč sijajni branilec se je tekom dneva obrnil na javnost. "Imam levkemijo. Ko sem zvedel novico, je bil to strašen udarec. Dneve sem samo sedel in jokal, celo življenje se mi je odvrtelo pred očmi. To niso solze strahu. Spoštujem bolezen, toda pokončno se bom soočil z njo. Pogledal ji bom v oči, tako kot sem to počel celotno življenje. Zmagal bom! Zaradi družine, otrok in vseh, ki me imajo radi," je razlagal zdaj že nekdanji trener Bologne.

V boj se podaja odločno. Kot nekoč na nogometna igrišča. "Komaj čakam, da grem v bolnico in da se začnem boriti. To je agresivna, toda premagljiva bolezen. To sem pojasnil tudi svojim igralcem. Vsi so imeli solzne oči. Pojasnil sem jim, da moramo v napad, po zmago. Če bomo le sedeli in se poskušali braniti, bomo nemudoma nokavtirani. Ni dilem, zmagal bom," je razlagal priljubljeni Miha. "V zadnjih dnevih sem dobil 600, 700 sporočil spodbude in opravičujem se, ker nisem mogel vsem odgovoriti."

Na koncu je tudi spregovoril o tem, kako je zvedel, da ima to težko bolezen. "Imel sem povišano temperaturo in so me prepričali, da sem šel na pregled, saj so vsi vedeli, da me to ne bo ustavilo, da bi odšel na priprave. Na pregledu se je pokazalo, da je govora o levkemiji."


Mihajlovićev oče je umrl zaradi raka, zato tudi sam redno opravlja teste. "Verjetno si nihče ni mislil, da lahko prav jaz zbolim. Treniram, sem velik, močan, 28. februarja pa sem bil testiran in je bilo vse normalno. Treniral sem vsak dan do maja, potoval, igral nogomet, veslal. Nisem bil utrujen, nič me ni bolelo. Vse je bilo normalno," je pripovedoval Mihajlović.

"Nihče pa si ne sme misliti, da je neuničljiv. Vsi si mislimo, da se nam ne more zgoditi, ko pa se, je to šokantno. Samo upaš lahko, da bolezen odkriješ pravočasno. Ker je velika razlika, da jo odkriješ po dveh mesecih, kot sem jo sam, ali po enem letu," je še povedal Mihajlović, ki je dobil tudi podporo kluba.

"Podpiramo Sinišo. Bologno bo vodil, dokler mu ne poteče pogodba. Z nami bo, karkoli se zgodi. Čeprav se ne bo zgodilo nič, kajti ta človek je zelo močan. Torej, naj bom jasen, Siniša bo trener Bologne, nič se ne bo spremenilo," je dejal direktor kluba Walter Sabatini.


Drži se, Siniša.

Članki iz rubrike