sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
1 13.07.2019 16:43:59

IGOR BIŠČAN O OLIMPIJI: "Poglejte, takole je..."

Martin Metelko
Igor Biščan o ljubljanski Olimpiji.

Igor Biščan se je moral kljub dvojni kroni pred dobrim letom dni posloviti s klopi ljubljanske Olimpije. Ni bil dolgo brez službe, prevzel je namreč vodenje Rijeke in z njo osvojil hrvaški pokal.

Na novo sezono, ki se za Rijeko začne z današnjim superpokalnim obračunom z Dinamom, so se Rečani pripravljali tudi v Kranjski Gori. V pogovoru za Večer je Biščan nekaj besed namenil tudi Olimpiji. "Nima smisla zdaj, ko sem na Reki, preveč govoriti o tem, kar je bilo prej. Lahko samo rečem, da ne glede na to, kaj se bo zgodilo tam, želim navijačem in klubu vse najboljše," je odgovoril na vprašanje, ali mu Olimpija še vedno predstavlja bolečino in ali bi bilo dobro za ljubljanski klub, če bi dobil novega lastnika.

Precej bolj gostobeseden je bil nekdanji nogometaš Dinama, Liverpoola in Panathinaikosa pri odgovoru na vprašanje o razlikah med slovenskim in hrvaškim nogometom. "Hrvaška je vseeno na drugem nivoju. Rezultati klubov, predvsem pa reprezentance, so najboljši dokaz za to. Razlog je v tem, da je baza pri nas nekoliko večja, morda pa še bolj v genih. Hrvati smo zelo talentirani za ekipne športe z žogo, ne glede na to, kako se klasificirajo. Za nogomet pa imamo poseben smisel. Preprosto je fer in logično to povedati. Glede na naše številne nogometaše, ki igrajo v največjih evropskih klubih, ni preskromno reči, da je to glavni razlog. To v bistvu potegne vse ostalo."

Članki iz rubrike