Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.07.2019 09:06:57
Deli članek:

127,2 milijonov za mladega Portugalca: Tu so vse podrobnosti, od prestopa ima OGROMNO tudi ON!

Reuters

Španski nogometni prvoligaš Atletico Madrid je po poročanju tamkajšnjih medijev v svoje vrste zvabil mladega portugalskega zvezdnika Joaa Felixa iz lizbonske Benfice. Prestop 19-letnega Portugalca naj bi bil vreden kar 127,2 milijonov evrov.

Govorice o prestopu so že starejšega datuma. V preteklem tednu so pri Benfici potrdili, da bodo preverili ponudbo, ki je celo višja od 120 milijonov evrov, kolikor je znašala pogodbena odškodnina za nogometaša. Zdaj so jo očitno sprejeli.

Felix naj bi že uspešno prestal zdravniške preglede, uradno pa naj bi sedemletno pogodbo z Atleticom podpisal v sredo. A zelo zanimive so predvsem podrobnosti tega odmevnega posla. Portugalčeva odškodnina je znašala 120 milijonov evrov, znano pa je, zakaj je Atletico odštel še dodatnih 7,2 milijona evrov.

Šest milijonov gre na račun obresti, saj bodo Madridčani letos poleti Benfici nakazali le 30 milijonov evrov, ostalih 90 milijonov pa Portugalci dobijo v prihodnjem letu. Ostane še 1,2 milijona evrov, ki jih mora dobiti Porto, torej klub, pri katerem je Felix začel svojo mladinsko kariero. Tudi ta znesek bo na svoja pleča prevzel Atletico.

Ne gre zanemariti niti zaslužka posrednika, saj bo precej s tem prestopom zaslužil tudi agent mladega nogometaša Jorge Mendes. Vplivni Portugalec bo od odškodnine dobil kar 10 odstotkov, kar nanese 12 milijonov evrov. Ni slabo, za nekaj dni dela, kaj ne?