sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 28.05.2019 06:59:46

Union iz nekdanjega Vzhodnega Berlina prvič v prvi nemški bundesligi

Profimedia
Prvič v svoji zgodovini bo v prvi nemški nogometni ligi zaigral berlinski Union, klub iz nekdanjega Vzhodnega Berlina, ki je v kvalifikacijah za uvrstitev v po kakovosti najvišji rang nemškega nogometa na dveh tekmah izločil petkratne državne prvake iz Stuttgarta.

Stuttgart je v letošnji sezoni bundeslige zasedel 16. mesto, za ohranitev prvoligaškega statusa pa se je meril z Union Berlinom, ki pa je bil uspešnejši in bo v sezoni 2019/20 prvič zaigral v elitni druščini bundeslige.

Berlinčani so najprej igrali izenačeno 2:2 v gosteh pri Stuttgartu, nato pa so se na domačem stadionu s Stuttgartom prav tako razšli z remijem 0:0, kar pa je bilo na podlagi več doseženih golov v gosteh dovolj za napredovanje med elito.


Nogometaši Uniona so končano sezono 2018/19 druge bundeslige sklenili na tretjem mestu in si priborili kvalifikacije za napredovanje v najvišji rang tekmovanja.

Berlinčani so pred padcem železne zavese in berlinskega zidu do leta 1990 igrali v prvi vzhodnonemški nogometni ligi, po združitvi Nemčije pa jim je v novi državni skupnosti pripadlo mesto v drugi nemški ligi. Nekaj časa so celo igrali v tretji in četrti nemški ligi. Zadnjih deset let pa so bili stalni člani druge bundeslige.

Že pred tem sta si napredovanje v prvo nemško bundesligo priborila aktualna prvak in podprvak druge bundeslige Köln in Paderborn, v drugo ligo pa sta ob Stuttgartu izpadla še Nürnberg in Hannover 96.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike