zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
11 27.05.2019 21:36:29

Zlatko Zahović pripravlja ODMEVNO PRESENEČENJE: Reprezentant V MARIBORU!?

Martin Metelko
Mariborčani so po lanski sezoni, v kateri so ostali brez lovorike, tokrat v Ljudski vrt vrnili naslov prvaka. V četrtek pa lahko v finalu pokalnega tekmovanja z Olimpijo pridejo tudi do dvojne krone.

Toda vijoličasti že gledajo naprej. V poletje, ko jih čaka nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov. Veliko dela ima predvsem športni direktor Zlatko Zahović, ki želi okrepiti igralski kader.

Nova člana štajerskega ponosa sta že Špiro Peričić, ki je prišel iz Mure, in Andrej Kotnik, ki je nazadnje igral za Gorico. Veliko se govori o tem, da bosta vijoličasti dres oblekla tudi Rudi Požeg Vancaš in Rok Kronaveter.


Veliko presenečenje pa je ime še enega nogometaša, ki se je pojavilo v povezavi z Mariborom. Po poročanju facebook strani Športne novice naj bi se športni direktor že dogovoril za sodelovanje z Gregorjem Balažicem, ki naj bi obljubil triletno zvestobo. Enaintridesetletni branilec ima v nogometni osebni izkaznici vpisana tudi dva nastopa za izbrano vrsto.

Za njim je precej pestra klubska kariera. Pot ga je že pri sedemnajstih iz Mure vodila v Benfico, kjer je bil član mlade ekipe, nato je odšel k Espanyolu, prav tako k mladi ekipi, in bil v Španiji še član Aguilasa. Leta 2008 se je vrnil v domovino, tri sezone je namreč igral za Gorico, zadnjih osem let in pol pa spet preživel v tujini. Najprej štiri leta v ukrajinskem klubu Karpaty, potem dve v Partizanu, zadnji dve leti in pol pa je igral za ruskega prvoligaša Ural.

Balažic je v tej sezoni odigral 17 tekem v ruskem prvenstvu, nazadnje je nastopil sredi marca, Ural pa je osvojil deseto mesto v 16-članskem tekmovanju.

Članki iz rubrike