mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 21.05.2019 16:20:24

RAČUNALNIK je izračunal, kateri nogometaš je najbolj podoben Lionelu Messiju

Lionel Messi je najboljši nogometaš današnjega časa. S to ugotovitvijo bi se gotovo strinjala večina športnih navdušencev.

Marsikdo bi še celo korak dlje in Argentinca označil kot največjega vseh časov. To sezono je zaključil s 50 zadetki (šestič v sezoni vsaj toliko) in 22 podajami za Barcelono, s tem je šestič v karieri v sezoni dosegel vsaj 50 zadetkov.

Na drugi strani so seveda tudi takšni, ki mu vseh teh nazivov ne bi prisodili. Takšen je pač šport, še posebej nogomet - vselej je polemika.

A to so vse subjektivna mnenja, to je cel spekter različnih pogledov. Na drugi strani naj bi bil računalnik nezmotljiv. Podjetje Driblab je tako prav s pomočjo računalnika in 12 parametrov izračunalo, kdo so nogometaši, ki so najbolj podobni Messiju. Analiza je obsegala nogometne veščine, kot so število udarcev na gol, število točnih podaj, potrebni streli za dosego enega gola, sprejem žoge v nasprotnem kazenskem prostoru ...

V analizi je računalnik obdelal podatke za 71.600 nogometašev iz 2300 klubov in v ospredje postavil Edena Hazarda, ki naj bi se v 92 odstotkih prekrival z neverjetnim Argentincem. Na drugem mestu je pristal Kylian Mbappe (91,3 %), na tretjem pa Sergio Aguero (91,1 %).

hazard
Profimedia

Članki iz rubrike