tim kevin ravnjak 1 Dobra karma

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in ...

ana maria mitic 4 Svet24.si

Ana Maria Mitič je razkrila skrivnost izgube ...

UV2 simon miranda-pl Reporter.si

Politične trofeje usodne ženske: katere ...

kos patria Svet24.si

Strokovnjak, v katerem vidijo operativca globoke ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

križevniška-ulica Odkrito.si

Vandali na Križevniški

barara Njena.si

Ljubezen po domače: Barbara pokazala nosečniški...

STA
STA
2 17.05.2019 19:22:14

Čeferinov ODLOČEN NE! Predsednik Uefe JASNO in GLASNO povedal: 'Ne bomo ...

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin.
Jurij Kodrun
V Budimpešti so se na sestanku zbrali predstavniki vseh 55 članic Uefe,

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na sestanku znova poudaril, da tekem v ligi prvakov ob koncih tednov ne bo. "Ponavljam, da ob vikendih ne bomo igrali nobene tekme, razen finala lige prvakov," je Uefa v sporočilu za javnost navedla Čeferina. Hkrati je Čeferin vse skupaj povabil k razpravi o reformah klubskega nogometa na evropski ravni, zaradi katerih je bilo kar nekaj trenj tudi med klubi in ligami.

"Posvetovanje je v teku in veselimo se, da bomo neposredno prejeli zamisli drugih udeležencev, namesto da bi jih morali združevati iz medijskih poročil," je dejal Čeferin in dodal: "Ne bomo odločali o ničemer, ne da bi vzeli v obzir vse vidike. Nikoli ne bi sprejeli sprememb, ki bi škodovale evropskemu nogometu."Evropska klubska zveza (Eca) si prizadeva za reformo lige prvakov za nov tržni cikel 2024. Predlogi gredo v smer, da bi bila liga prvakov v "troslojnem" sistemu, kar je naletelo na kritike, češ da bo vse skupaj močno oviralo preboj v tekmovanje iz nacionalnih lig.

V novem sistemu bi bile štiri skupine s po osmimi ekipami, govora pa je bilo tudi o tekmah ob koncih tednov. Nacionalne lige so to odločno zavrnile. Odločitev o reformi, ki jo bo sprejel izvršni odbor Uefe, pričakujejo do konca leta.

Značke: nogomet, uefa, čeferin

Članki iz rubrike