zhen_yan_da_inline_01 Dobra karma

Nad zaplete pri COVID-19 s smiselnim treningom

2_dejan krajnc Svet24.si

Dejanu Kranjcu manjka le še malo, da postane ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Reporter.si

Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene ...

koronavirus, meja, slovenska meja, meja z italijo Svet24.si

Nove spremembne pri prehajanju meje, dve državi ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

Miša Molk Njena.si

65-letna Miša Molk mami v kopalkah

nu
nu
2 17.05.2019 17:28:13

ŠOK na Hrvaškem! Osmrtnica za legendarnega trenerja je OSUPNILA javnost!

Nikola Miljković
Na družbenih omrežjih na Hrvaškem se je pojavila osmrtnica za znanega hrvaškega nogometnega trenerja Miroslava Ćira Blaževića, potem ko je sodeloval v video spotu vladne Samostojne demokratske srbske stranke (SDSS) pred evropskimi volitvami.

Blažević je podprl predvolilno kampanjo SDSS ter v kratkem video spotu med drugim dejal, da so "vsi ljudje enaki". Njegova naklonjenost SDSS je očitno razjezila del nestrpne hrvaške javnosti, čeprav je "trener vseh trenerjev" znan kot goreč privrženec vladajoče HDZ in pokojnega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana.

Za lažno informacijo o smrti priljubljenega Ćira je najbolj odgovorna revizionistična stran na Facebooku Mit o Jugoslaviji, je poročal hrvaški portal faktograf.hr, ki med drugim spremlja tudi objave lažnih novic v hrvaškem medijskem prostoru.

V lažni osmrtnici je zapisano, da je Blažević umrl 15. maja, ko je bila objavljena informacija o njegovrm sodelovanju v kampanji SDSS. Napovedali so, da bo pogreb v soboto na zagrebškem pokopališču Mirogoj.

Na osmrtnici so kot žalujoči omenjeni predsednik SDSS in poslanec Milorad Pupovac, predsednika hrvaške vlade in sabora Andrej Plenković in Gordan Jandroković. Med drugim so Plenkoviću dodali slabšalni vzdevek Anemični, Jandrokoviću pa Njonjo.

Blažević je povedal, da "ni niti za sekundo podvomil", ali naj podpre SDSS, ko ga je Pupovac vprašal za udeležbo v kampanji. Pojasnil je, da se počuti kot Evropejec, ki ima rad ljudi in ga jezijo delitve v hrvaški družbi. Kot je dodal, je solidaren s Pupovcem, ki je tarča vrste sovražnih napadov.

SDSS je svojo kampanjo za evropske volitve začela z objavo jumbo plakatov, na katerih so vprašali, ali vedo, kako je biti Srb na Hrvaškem. Ob tem so Srb napisali v cirilici. Vrsto plakatov so v več hrvaških mestih uničili s šovinističnimi in ustaškimi napisi, ki so med drugim pozivali tudi k umoru srbskih otrok.

Oglasil se je tudi Blažević

Medtem se je na osmrtnico odzval tudi 'pokojnik'. »Ma to ni idiotizem. Čestital bi tistemu, ki je to naredil,« je za portal 24sata sarkastično dejal Blažević in dodal: »Evo, za nekatere sem umrl, ampak še vedno sem živ. Ampak ne razumem … Nihče ne more biti večji Hrvat od mene, zato ne vidim razloga, zakaj bi moral komu dokazovati svoje 'hrvatstvo'. Dobili smo svojo državo, kaj še hočemo? Kako bi se potem morali Francozi obnašati do Nemcev? Dobili so dve vojni, pa še vedno sodelujejo. Osmrtnico sem videl sinoči. To nekomu predstavlja zadovoljstvo. Jaz pa sem se oglasil samo iz tolerance.«

Članki iz rubrike