Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.05.2019 13:55:04

Šokantna IZPOVED angleškega reprezentanta: Klub je želel preveriti, da nisem ...

Nikola Miljković
Nogomet ima po mnenju angleškega reprezentanta Dannyja Rosea pred sabo še dolgo pot v odnosu do psihičnih obolenj. Osemindvajsetletni nogometaš Tottenhama je lani odkrito spregovoril o depresijah in posledice nato občutil na lastni koži.

V dogovarjanjih z drugim klubom so mu od tam sporočili: "Radi bi se srečali s tabo, da preverimo, da nisi nor." Zadevo je Rose razkril na omizju televizije BBC, katere sta se udeležila tudi angleški selektor Gareth Southgate in nekdanji nogometni zvezdnik Thierry Henry.

"Bil sem osramočen. Vem da, ne glede na to, kaj sem prestal, lahko opravim svoje naloge na igrišču. Še vedno vsakič dam na zelenici od sebe 100 odstotkov," je še dejal nogometaš.



Southgate je spregovoril predvsem o psihičnih pritiskih, ki so jim izpostavljeni nogometaši. Sam je prepričan, da se to pogosto negativno vpliva tudi na igro. "Videl sem nogometaše, ki v igri niso več uživali. Zato je pomembno, da ustvarimo okolje, kjer bodo nogometaši stvari lahko preizkušali in pokazali svoje sposobnosti."

Southgate je opisal tudi lastni travmo, potem ko je leta 1996 v polfinalu evropskega prvenstva zapravil enajstmetrovko na tekmi z Nemčijo in je Anglija ostala brez finala. Kot je povedal, se je za več dni "zakopal" v hiši, da bi se izognil pozornosti medijev.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike