Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 22.04.2019 08:26:06

NEPOSREDNO! Mbappe po sanjskem večeru tudi o selitvi k REALU: Vesel sem za Real, da se je Zizou vrnil

Takšen je Kylian Mbappe v belem dresu.
Profimedia
Paris Saint Germain je pet krogov pred koncem prvenstva že ubranil naslov francoskega nogometnega prvaka. Sinoči je doma premagal Monaco s 3:1, vse tri gole za gostitelje pa je dosegel Kylian Mbappe (15., 38., 55.). Za Monaco je bil uspešen Aleksandr Golovin (80.). Drugouvrščeni Lille je z 0:0 igral v Toulousu in za PSG zaostaja za 16 točk.

To je neulovljiva prednost in igralci PSG so pred svojimi navijači na Parc des Princes pozno sinoči že proslavili osmi naslov prvaka, šestega v nizu. Med slavljenci je bil tudi brazilski zvezdnik Neymar, ki je zaigral prvič po 23. januarju in poškodbi desne noge. V vodstvu kluba upajo, da bo lahko vso tekmo odigral 27. aprila v finalu francoskega pokala proti Rennesu.

Tokrat je vstopil v drugem polčasu, ko je zamenjal Layvina Kurzawo, vendar je njegov prihod zasenčil francoski reprezentant Mbappe, ki je svojim nekdanjim soigralcem že v prvem polčasu dal dva gola, v drugem pa je svoj strelski izkupiček v sezoni povečal na 30 golov.



S tem je dvajsetletnik nadomestil odsotnost poškodovanih Angela di Mario, ki je bil tokrat le na klopi za rezerve, Nymarja in urugvajskega napadalca Edinsona Cavanija. Slednji se je po odsotnosti tudi vrnil na tekmi z Monacom v drugem polčasu in dosegel zadetek, vendar je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Seveda je številne zanimalo, ali bo Mbappe še naprej ostal zvest PSG-ju, saj se proti koncu sezone pojavlja vse več govoric, da bo odšel. Naslednja destinacija naj bi bil Real Madrid, ki ga je pred kratkim spet prevzel veliki idol francoskega dečka Zinedine Zidane, odgovor Mbappeja pa je bil zelo jasen. "Pridružil sem se projektu PSG. Vesel sem za Real, da se je Zizou vrnil. Tekme Reala bom spremljal kot navijač," je pojasnil Mbappe, ki ga pogodba s PSG-jem veže do konca sezone 2021/22.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike