nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 17.04.2019 15:32:38

ČISTA EKSTAZA! Takole so nogometaši Ajaxa PONORELI V SLAČILNICI (video)

Amsterdamski Ajax je spet hit, čeprav je s štirimi naslovi evropskega prvaka med uspešnejšimi klubi na stari celini, v resnici ne sodi med velikane.

Denar pač ni na strani Nizozemcev, ki so svoje največje uspehe vselej dosegli z neizmernim talentom. Tudi tokrat je tako, saj z mlado ekipo niso bili v nikakršnih kombinacijah za naslov, praktično nihče jih ni uvrščal med favorite. A v ospredje je spet stopila nogometna romantika in Ajax je spet postal simpatični in oboževan klub, ki se je največjim postavil po robu. V končnici lige prvakov je po vrsti izločil madridski Real, ki je branil naslov, ter zdaj še Juventus s Cristianom Ronaldom.

ajax
Profimedia


"Spet smo izločili enega od favoritov za naslov evropskega prvaka. Z našo filozofijo lahko premikamo svoje meje in spet smo to storili. Lahko ste videli, da se nas je Juventus ustrašil, podobno je bilo tudi z Realom. Proti nam in našem slogu nogometa je izjemno težko igrati, saj smo tehnično zelo močni, imamo nadarjene igralce. Tudi v obrambi. Samo mi smo sposobni igrati takšen presing," je po veliki zmagi v Torinu dejal trener Ajaxa Erik ten Hag.

Ekipa iz Amsterdama je imela sinoči 58 odstotkov dobljenih dvobojev s tekmeci iz Torina. Tudi statistika udarcev na nasprotna vrata je bila na strani Nizozemcev.

Po tekmi, ko so nizozemski navijači noreli na tribuni, so njihovi ljubljenci slavili v slačilnici. Videoposnetek prešernega slavja je kakopak hitro zaokrožil po svetovnem spletu.

ajax navijaci 1
Profimedia


Ajax bo nocoj dobil tekmeca v polfinalu, to bo boljši iz angleškega obračuna med Manchester Cityjem in Tottenhamom. Slednji je prvo tekmo dobil z 1:0.

Zanimivo, nizozemski klub je prvi vzpon doživel v prvi polovici sedemdesetih, ko je z Johanom Cruyffom osvojil tri zaporedne naslove evropskega prvaka, drugega pa sredi devetdesetih, ko je na prestol skočil leta 1995, naslednje leto pa je zaigral v finalu. Približno isto obdobje je minilo in Ajax še tretjič koraka na evropski vrh.

In tudi zanimivo, Ajax v zadnjih štirih sezonah ni uspel osvojiti naslova v domačem prvenstvu. Morda bo še za eno leto podaljšal post, v tem trenutku z velikim tekmecem PSV-jem uprizarja mrtvi tek - štiri kroge pred koncem imata oba isto število točk.

Značke: ajax, slavje

Članki iz rubrike