magnifico Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega ...

živčni zlom Svet24.si

Preverite, s katerimi znaki telo sporoča, da vam ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

okostnaj Njena.si

Bodo tudi iz omar drugih znanih obrazov padli ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
2 02.04.2019 15:58:44

GROZLJIVA IZPOVED reprezentantke! Več let so se dogajala POSILSTVA, vse to je počel - PREDSEDNIK!?!

sn
Članice afganistanske nogometne reprezentance so podale prijavo proti predsedniku tamkajšnje nogometne zveze (AFF) Keramudinu Kerimu.

In razlog? Spolno in fizično nadlegovanje. Večina od deklet je zaradi strahu za svoje življenje in življenje svoje družine želela ostati anonimnih. Ena od igralk je še povedala, da ji je Karim zagrozil, da ji bo v primeru, če ga bo javno razkrila, odsekal jezik.

Čim je urad afganistanskega državnega odvetništva odprl preiskavo, je zveza suspendirala Karima in še štiri člane.



Kapetanka reprezentance Halida Popal se je naposled odločila, da bo javno razkrila vse podrobnosti grozot, ki so jih dekleta preživaljala. "Karim sploh ni bil edini, ki je to počel. Ko sem izvedela, da je v to vpletenih več ljudi iz nogometne zveze, sem se odločila, da bom javnosti povedala, da so več let posiljevali naše igralke. Predsednik je bil vodja, imel je nekaj igralk, ki jih je imel stalno za sebe. Posiljeval jih je, potem pa jih je ob grožnjah, da ne smejo nikomur nič povedati, izpustil. Imel je skrivnostno sobo, v kateri je to počel. To je res grozno," je razlagala Popal, ki je nekaj časa sodelovala tudi s policijo in Fifo.

"Karim je uspel pobegniti iz države. Zdaj se skriva nekje na Danskem. Uspel se je izogniti afganistanskemu sodišču. Tu bi bil obsojen na smrt. Dekleta želimo braniti svoje pravice. Želimo imeti normalno življenje v Afganistanu," je še dodala nogometašica.

Značke: afganistan, posilstvo

Članki iz rubrike