Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 19.03.2019 11:59:21

Ali je to konec Football Leaksa? Policija zasegla 10 trdih diskov z NEOBJAVLJENIMI podatki!

Madžarska bo Portugalski še ta teden izročila žvižgača Ruija Pinta, znanega iz zgodbe Football Leaksa, je poročal časnik Magyar Nemzet. Izročitev je v ponedeljek potrdilo sodišče v Budimpešti.

Pinto naj bi bil eden glavnih virov Football Leaks, projektu raziskovalnih medijev iz več evropskih držav, ki je vse od leta 2015 razkril več škandalov in afer v nogometu. Med drugim so v sklopu projekta razkrili tudi davčne utaje največjih nogometnih zvezdnikov.

Portugalca so na Madžarskem priprli sredi januarja, pri sebi pa je imel kar 10 trdih diskov s podatki o nogometnih prestopkih. Kot je povedal za nemški časnik Spiegel in francoski spletni portal Mediapart, večine podatkov še ni posredoval medijem. Kaj bo zdaj z njimi, še ni jasno, saj bodo madžarske oblasti zasežene diske predale portugalskim.



Gre za zaupne dokumente iz sveta nogometa povezav s finančnimi ustanovami v bančnih oazah. Portugalci Pintu med drugim očitajo, da je do podatkov prišel na nedovoljen način, da je zaupne podatke posredoval tretjim osebam in celo poskus izsiljevanja. A Pinto vse očitke zavrača.

Ni skrivnost, da na Portugalskem sicer v prvi vrsti ne gre za ugotovitve v sklopu projekta Football Leaks, ampak za odtekanje informacij iz domače lige. Televizija nogometnega kluba Porto in različni blogerji so namreč v zadnjem času objavljali informacije o tekmecu Benfici iz Lizbone. Ta naj bi na poti k svojim zmagam in rekordom kupovala sodnike in tekme. Benfica je zaradi teh informacij že sprožila tožbo proti Portu.

Članki iz rubrike