favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.03.2019 17:15:29

Kdo bo kapetan Slovenije? Tole je odgovor Matjaža Keka!

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je začela priprave na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 21. marca v Haifi proti Izraelu in 24. marca v Stožicah proti Severni Makedoniji. Po daljšem času je spet na zboru tudi Jan Oblak.

Že v nedeljo so z Nogometne zveze sporočili, da bo v Izrael potovala nekoliko spremenjena postava v primerjavi s prejšnji teden objavljenim seznamom.

Zaradi (za zdaj neznanih) osebnih razlogov ne bo bočnega branilca Nejca Skubica, ki ga je zamenjal Andraž Struna, zaradi poškodbe prsta na roki pa je s seznama odpadel tudi vratar Matic Kotnik, ki ga je zamenjal čuvaj mreže Gorice Grega Sorčan.

Sicer pa je selektor Matjaž Kek pojasnil, da ima nekaj težav Josip Iličić, ki je na prvenstveni tekmi z Atalanto dobil udarec in vadi po posebnem programu, Rene Krhin pri Nantesu ni igral zaradi poškodbe, zaradi angine pa je malo treniral in igral tudi Benjamin Verbič za kijevski Dinamo. 



Aktualno je predvsem vprašanje, kdo bo kapetan. Ta še ni znan, selektor Kek pa ni konkretno odgovoril niti, kdaj bo. "Nekdo mora nositi trak. Je pa to stvar slačilnice in ob vseh drugih zadevah to zdaj ni toliko pomembno. Je pa tako, da ga lahko nosi nekdo, ki to spoštuje in ki to lahko tudi pokaže na in ob igrišču."

Cilj je jasen. Preboj na evropsko prvenstvo. Srčno si tja želi tudi Oblak, ki pravi, da so vsi prišli z ambicijami, željami in verjame, da se da s pozitivno energijo doseči velike stvari. Želi si tako zmago proti Izraelu kot proti Severni Makedonijo, "videli pa bomo, kako bo na terenu".

Slovenska vrsta bo ob današnjem v torek dopoldne opravila še zadnji trening pred popoldanskim odhodom v Haifo.

Članki iz rubrike