Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.03.2019 11:05:21
Deli članek:

Ajaxov najstnik si je 'PRILASTIL SPLET': TA poteza ni s tega sveta, zapomnite si NJEGOVO IME! (video)

vszi

Sinoči so nogometaši Ajaxa z vrhunsko predstavo na stadionu Santiago Bernabeu šokirali favorizirani Real.

Nizozemci so po porazu v Amsterdamu (1:2) v Madridu povsem nadigrali galaktike in jih dobesedno ponižali, slavili so s 4:1, izločili branilca naslova in z atraktivno igro navdušili nogometni svet.

Mnogi nevtralni ljubitelji nogometa upajo, da bo šel Ajax čim dlje, do konca, saj je tako ekipo res užitek gledati. Že zdaj je namreč jasno, da je to zadnja sezona, v kateri bodo ti fantje igrali skupaj, poleti se bo večina 'raztepla' po svetu.

V svoje vrste jih bodo zvabili bogatejši klubi, tako je na primer Frenkie de Jong že podpisal z Barcelono. Ekipa bo precej oslabljena, toda amsterdamski klub je znan po svoji nogometni šoli, tako da je v ozadju še kar nekaj nadarjenih fantov, ki kot zapete puške čakajo na svojo priložnost.

Eden takih je komaj 15-letni Naci Ünüvar, ki ima poleg nizozemskega tudi turški potni list. Fant je član nizozemske izbrane vrste U-17, v teh dneh pa je na spletu pravi hit postal posnetek, v katerem je najstnik s samo eno potezo navdušil vse. To so stvari, ki se izjemno redko vidijo, kaj šele, da bi jih počeli 15-letniki.