Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
2 06.03.2019 09:08:58

Napoved Stojanovića, ki bo zatresla SLOVENIJO! Nekdanji ljubljenec Viol trdi: Maribor bo spet ...

Jurij Kodrun
Petra Stojanovića smo obiskali v njegovi 'dnevni sobi'. Na Maksimirju, v sobi, namenjeni sproščanju nogometašev modrih pred treningi in tekmami. Tri dni pred spektakularnim dvobojem z Benfico v osmini finala lige Europa.

Jutri vas čaka ena izmed najpomembnejših tekem v vaši karieri. Z Dinamom boste zaigrali v osmini finala lige Europa, v Zagreb prihaja Benfica. Se že čuti mrzlica pred četrtkovim spektaklom? Ste že kaj na trnih?
Pred nami je res posebna tekma, a pretirane živčnosti ni. Vsaka tekma ima svoj naboj, a ni si treba lagati; ta, evropska, je res nekaj posebnega. Mislim, da bo nervoza prišla v urah pred tekmo, da bodo delali 'živčki', toda to je nekaj normalnega. Pozitivna trema.

V zadnjih dneh so zaokrožile fotografije velikih kolon navijačev, ki pred blagajno čakajo na dragoceni košček papirja. Ste tudi vi spremljali dogajanje v bližini stadiona?
Smo. Ob odhodu s treninga je lepo videti, koliko ljudi čaka v vrsti; veseli smo, da je tako in da smo ljudem vrnili ljubezen do tega stadiona, do tega kluba. Ob slabem vremenu ljudje težko pridejo na stadion, a v zadnjem času vidimo, da prihajajo tudi, ko je mrzlo in ko dežuje. To je pokazatelj, da delamo dobro, da dobro igramo.

Ste še kaj v stikih z nogometaši Maribora, vašega prejšnjega kluba? So vam čestitali za evropski uspeh, so vam kaj rekli?
Sem. Ravno malo pred tem intervjujem sem se slišal z nekaterimi; v telefonu imamo skupino še iz časov, ko sem igral za Maribor. Slišimo se. Največ s Filipovićem, pa tudi z Derviševićem, Rajčevićem in Šulerjem. Ta skupinica. (smeh)

Pride kdo od mariborskih igralcev jutri na tekmo?
Luka Zahović mi je pisal in priskrbel sem mu pet vstopnic. Upam, da jim bo urnik njihovega treninga dopuščal, da bodo lahko prišli na tekmo.


Preidimo na reprezentanco. Slovenija ima novega selektorja. Vi ste eden tistih, ki ga poznate bolje od večine reprezentantov. Bila sta tekmeca v hrvaškem prvenstvu, zdaj bosta sodelovala.
Gospoda Matjaža Keka poznam kot zelo težkega nasprotnika. Vedno so nam bili za petami. Vsaka tekma z Rijeko je bila za nas zelo težka. To govori o njegovi kakovosti in kakovosti njegovih takratnih varovancev. Vemo, da je Dinamo najboljši na Hrvaškem, in nismo jim dovolili, da bi prevzeli ta primat. Razen eno sezono, ko so bili iskreno povedano boljši od nas in so zasluženo osvojili dvojno krono. Upam, da bomo z njim vrhunsko sodelovali. Da bo svojo kakovost prenesel na nas. A najpomembnejše je to, da moramo vsi igralci priti v reprezentanco in zaigrati s srcem. To nas bo popeljalo daleč. Dihati moramo kot eno, tako kot mi pri Dinamu. To je vodilo k uspehu. O kakovosti selektorja pa ni treba izgubljati besed. Vse je pokazal s svojimi rezultati, tako v prvem mandatu na klopi Slovenije kot na klopi Rijeke.

Pred meseci ste za nas povedali, da je odhod Matjaža Keka s klopi Rijeke velik udarec za hrvaški nogomet, velika izguba. Kako na to gledate danes?
Resda je Rijeka tudi trenutno dober, kakovosten klub, a težko nam kdorkoli parira, ko smo mi pravi. Še vedno mislim, da je bil Kekov odhod za Rijeko velika izguba, saj so izgubili kakovostnega trenerja. Jaz pa sem zelo vesel, da smo dobili takšnega selektorja, in upam, da bomo z njim dosegli veliko.

Spremljate slovensko ligo?
Spremljam. Če sem iskren, spremljam samo Maribor. Ogledam si vrhunce tekem. Videl sem, da je Maribor zdaj slavil v Kidričevem. Gledal sem tekmo z Muro. V tem času smo imeli trening ali tekmo; ne spomnim se točno, a hitro sem prišel v garderobo in ujel zadnjih 20 minut. Zame je to edini klub v Sloveniji, ki ga bom spremljal vse življenje.

Kako se bo razpletla sezona v slovenskem državnem prvenstvu?
Maribor bo spet dokazal, da je najboljši klub v Sloveniji. Ko vidimo, kaj vse se dogaja pri Olimpiji … Sam bi bil najbolj vesel, če bi imeli v Sloveniji več dobrih klubov, ki bi bili konkurenčni Mariboru. Da bi bila liga kakovostnejša. Ampak mislim, da Maribor dokazuje, da je najboljši, in upam, da bo osvojil vse, kar je mogoče.

CELOTEN INTERVJU S PETROM STOJANOVIĆEM, V KATEREM JE SPREGOVORIL O DINAMU, BENFICI, RIJEKI, MATJAŽU KEKU IN ŠE MARSIČEM, SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Galerija

Članki iz rubrike