Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 19.02.2019 19:42:57

DLAKE PO KONCI! Bayernovi navijači s pesmijo krenili proti nogometni katedrali imenovani Anfield (video)

twitter
Proti Anfieldu je krenila povorka Bayernovih navijačev.

Številni bi rekli, da je to derbi osmine finala. Navsezadnje gre za dvoboj klubov, ki imata skupaj kar deset naslovov v tem najelitnejšem klubskem tekmovanju. Liverpool – Bayern 5:5. Na koncu bo v četrtfinalu prostora le za enega, če parafraziramo Highlanderja.

Na Anfieldu se obeta spektakel, na tej nogometni katedrali pa bodo imeli svoje navijače tudi nemški prvaki. Slednji so čez dan zasedli pube v mestu in pridno praznili zaloge piva, nekaj ur pred tekmo pa s pesmijo in skandiranjem krenili proti štadionu. 

Pri tem je zanimivo, da so se v zadnjih desetletjih njune poti le redko prekrižale. To bo prvi uradni dvoboj rdečih (The Reds) in rdečih (Die Roten) po letu 2001, ko so v obračunu za evropsko superpokalno lovoriko slavili The Reds. Na tisti tekmi so v dresu Bavarcev zaigrali tudi brata Kovač in Hasan Salihamidžić, danes glavni ustvarjalci igralskega mozaika pri bavarskem velikanu. Še precej dlje v preteklost se je treba podati v iskanju zadnjega medsebojnega obračuna v ligi prvakov. Bilo je v sezoni 1980/81 v pokalu evropskih prvakov, predhodniku današnje lige prvakov. V polfinalu so se na koncu zaradi zadetka v gosteh veselili Angleži, ki so kasneje v finalu premagali še madridski Real. Statistika prav tako navaja, da Bayern na treh gostovanjih na Anfieldu še ni zatresel mreže.

Značke: bayern, liverpool

Članki iz rubrike