zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

sta
sta
0 14.02.2019 22:52:47

Verbič v izdihljajih Dinamu zagotovil dobro izhodišče

Profimedia
Nogometaši v evropski ligi so odigrali prve tekme šestnajstine finala. Potem ko je že v torek Fenerbahce brez pomoči Mihe Zajca z 1:0 premagal Zenit iz. St. Peterburga z 1:0, je danes milanski Inter Samirja Handanovića z 1:0 v gosteh premagal dunajski Rapid, kijevski Dinamo Benjamina Verbiča pa je igral 2:2 pri Olympiakosu.

Na Dunaju je Inter, ki ga je kot novi kapetan vodil prav Handanović, nastopil kar oslabljen, brez Šimeta Vrsaljka, Marcela Brozovića, Milana Škriniarja in tudi napadalca Maura Icardija. Kljub temu pa so Italijani povedli, ko je v 39. minuti Lautaro Martinez unovčil najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Manuel Thurnwald.

Že v dodatku prvega polčasa pa so se razburili domači nogometaši, saj so po njihovo sodniki sporno razveljavili zadetek Andreija Virgila Ivana zaradi prepovedanega položaja.

V 66. minuti je moral prvič na tekmi resno posredovati Handanović, ko je refleksno odbil žogo po strelu Christopha Knasmullnerja iz bližine. Svoje delo je dobro opravil in tako Milančanom pomagal do lepega izhodišča pred povratno tekmo. Na tej je bil v Interjevem kadru tudi Maj Rorič, ki pa ni dobil priložnosti za igro.

"Predvsem sem zadovoljen z izidom, to je vse, kar šteje. To, da smo ohranili mrežo nedotaknjeno, je dobro za vse nas," je za Interjevo televizijo po tekmi povedal Handanović in se dotaknil tudi tega, da je postal kapetan Interja: "Vsak igralec je ponosen, da je kapetan pomembnega kluba, ampak govoriti moramo o Interju, ne o posameznikih."

Kijevski Dinamo, ki je igral brez Josipa Pivarića, Vitorja in Tamasa Kadarja, se je v Pireju znašel v zaostanku že v deseti minuti, ko je zadel egiptovski napadalec Ahmed Hassan. V 19. minuti so Grki prek Konstantinosa Fortunisa zadeli še okvir vrat.



Ukrajinci so izenačili z edinim strelom v prvem polčasu, v 28. minuti je z desetih metrov zadel Vitalij Bujalskij. V 40. minuti pa je Olympiakos znova povedel, ko je Gil Bastiao Dias zadel s približno 25 metrov.

Ko je kazalo, da bodo domači vendarle slavili, pa je v 90. minuti na sceno stopil Verbič, v 74. minuti je dobil rumeni karton, in s 14 metrov zadel za ugodnih 2:2.

Na drugih tekmah, ki so se začele ob 18.55, so se Krasnodar in Bayer Leverkusen ter Slavia Praga in Genk razšli z 0:0, Bate Borisov je z 1:0 ugnal favorizirani londonski Arsenal, pri katerem je bil v 85. minuti izključen Alexandre Lacazette, Galatasaray je doma z 1:2 klonil pred Benfico, Rennes in Betis sta igrala 3:3, Španci so po zaostanku z 1:3 izenačili v 90. minuti, Sevilla pa je z golom Wissama Ben Yedderja z 1:0 zmagala v gosteh pri Laziu.

Ob 21. uri pa je svoje delo začel še tretji Slovenec, Petar Stojanović je z zagrebškim Dinamom gostoval v Plznu pri Viktorii in izgubil z 1:2. Tekma se je začela dokaj mirno, v 40. minuti pa je Hrvate v vodstvo popeljal Dani Olmo. V 54. minuti je domače navijače iz bližine razveselil Ludek Pernica z golom za 1:1. Isti igralec je po kotu iz bližine zadel tudi v 83. minuti za 2:1. Stojanović je dobil tudi rumeni karton in na povratni tekmi ne bo mogel igrati.

Na drugih tekmah, ki so se začele v poznejšem terminu, je Celtic doma izgubil proti Valencii z 0:2, Zürich proti Napoliju z 1:3, Malmö pa proti Chelseaju z 1:2. Šahtar Donjeck, ki je od 11. minute igral z igralcem manj, je igral 2:2 z Eintrachtom, Brugge je premagal Salzburg z 2:1, lizbonski Sporting pa je z 0:1 klonil pred Villarrealom.

Izidi:
- šestnajstina finala, prve tekme:
- torek, 12. februar:
Fenerbahče - Zenit St. Peterburg        1:0 (1:0)
(Mihe Zajca ni bilo v kadru Fenerbahčeja)

- četrtek, 14. februar:
Krasnodar - Bayer Leverkusen            0:0
Slavia Praga - Genk                     0:0
Rapid Dunaj - Inter                     0:1 (0:1)
(Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter)
(Maj Rorič je bil na Interjevi klopi za rezervne igralce)
Bate Borisov - Arsenal                  1:0 (1:0)
Galatasaray - Benfica                   1:2 (0:1)
Stade Rennes - Betis                    3:3 (3:1)
Olympiakos - Dinamo Kijev               2:2 (2:1)
(Benjamin Verbič je igral celo tekmo za Dinamo in dosegel gol za 2:2)
Lazio - Sevilla                         0:1 (0:1)
Celtic - Valencia                       0:2 (0:1)
Viktoria Plzen - Dinamo Zagreb          2:1 (0:1)
(Petar Stojanović je igral celo tekmo za za Dinamo)
Šahtar Donjeck - Eintracht Frankfurt    2:2 (1:1)
Brugge - Salzburg                       2:1 (0:1)
Zürich - Napoli                         1:3 (0:2)
Sporting Lizbona - Villarreal           0:1 (0:1)
Malmö - Chelsea                         1:2 (0:1)
Značke: nogomet, liga-europa

Članki iz rubrike