Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.01.2019 22:20:47
Deli članek:

Ibrahimovićev nasvet Harryju Kanu, ki vodstvu in navijačem Tottenhama NE BO VŠEČ

Profimedia

Zlatan Ibrahimović je res nekaj posebnega tudi ali predvsem zaradi svojega (dolgega) jezika, vendar, roko na srce, v svoji karieri je osvojil številne lovorike.

Bosanski Šved več kot očitno pozna recept, kako uspešno polniti vitrino s pokali in priznanji, zato mu v tem pogledu velja prisluhniti. To velja tudi za enega najboljših svetovnih napadalcev Herryja Kana, sicer nogometaša Tottenhama.

Kane je že nekaj zaporednih prestopnih rokov eden bolj vročih nogometašev na tržišču, vendar za zdaj še ostaja pri Spursih. Da mu Londončani ne bodo prinesli sreče v pogledu lovorik, pa je prepričan Zlatan. Dobronamerno mu je namreč svetoval, da mora nujno zamenjati klub, če želi v karieri sploh kaj osvojiti.

"Ko sem igral v Angliji, sem ga videl igrati. Mislim, da je zelo dober napadalec. Še vedno se razvija, ampak že danes na igrišču počne dobre stvari. Amapak, kot vedno pravim, igranje za velik klub ni enako, kot igranje za - ob vsem spoštovanju do Tottenhama - normalen klub."

Po mnenju Ibrahimovića ima Kane potencial, ki je višji od Tottenhama, zato mora nujno spremeniti okolje. "Če želi zmagovati, mora menjati."

Tottenham je bil doslej dvakrat angleški prvak, a imata oba naslova že dolgo brado (1951, 1961). Tudi zadnji od osmih pokalnih (FA) naslovov sega skoraj 30 leta v zgodovino (1991). Zadnjo lovoriko so Londončani osvojili v sezoni 2007/08 v ligaškem pokalu.
V evropskih pokalih ima Tottenham tri naslove - pokal pokalnih zmagovalcev (1963) in dva pokala Uefa (1972 in 1984).