evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 24.01.2019 14:17:38

Premier liga ŠOKIRANA! Nemškega soigralca užalil na NAJBOLJ BOLAN način, zveza BREZ MILOSTI! (foto)

Vodstvo angleške nogometne zveze (FA) ne pozna milosti, ko gre za vprašanje obnašanja nogometašev, ki igrajo v njenih tekmovanjih.

Tako tudi 31-letni vratar Crystal Palaca Wayne Hennessey kljub iskanju opravičil ni imel možnosti. Zaradi nespametne in predvsem nedopustne poteze na klubskem dogodku, je kaznovan s petimi tekmami prepovedi igranja.

Kaj se je pravzaprav zgodilo? Na skupni večerji nogomatašev londonskega kluba je med fotografiranjem Hennessey izvedel nacistični pozdrav - za hrbtom nemškega soigralca Maxa Meyerja. Tako se vidi na fotografiji, ki jo je prav Meyer delil na družbenem omrežju. Takoj po objavi in širitvi le te, je bila javnost ogorčena in šokirana.

wayne hennessey 1
Hennessey z dvignjeno roko - menda je šlo le za nedolžno mahanje in ne nacistični pozdrav.
Instagram


FA izpostavlja, da je prizor visoko v zrak dvignjene desnice in levice, ki uprizarja brke, dovolj prepoznaven in nazoren, pri tem pa sploh ni pomembno, da je šlo pravzaprav za privatni dogodek. Češ, to je bila klubska večerja in fotografija celotne ekipe se je razširila po spletu - teža prekrška je povsem enaka, kot če bi se zgodilo na igrišču.

Valižan se seveda brani z vsemi štirimi, tudi s tisto iztegnjeno roko, s katero naj bi klical fotografa, ki se je pripravljal na fotografiranje. Z levico pa naj ne bi uprizarjal brkov, ampak je skušal ojačati svoj glas, medtem ko je fotografu sporočal nekaj pomembnega.

Mu vi verjamete? FA mu pač ne. Do kakršnihkoli nacističnih znamenj, označb oziroma namigovanj imajo Angleži kakopak ničelno toleranco. Potezo Hennesseya označujejo kot skrajno žaljivo, zato mora biti kaznovan.

hennessey

Max Meyer
Max Meyer
Profimedia

Članki iz rubrike