Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 18.01.2019 15:54:06

SPET TEŽAVE v pokalu Libertadores! Kaj se zgodi, kot med seboj trčita IRON MAIDEN in NOGOMET?

Komaj se je končala sezona 2018, v kateri so imeli organizatorji pokala Libertadores - južnoameriške različice lige prvakov - s povratno finalno tekmo tako veliko težav, že so se na začetku nove sezone nakopičile nove nevšečnosti.

Spomnimo, zadnji finale pokala Libertadores se je zaradi navijaškega nasilja (privrženci River Plata so pred povratno finalno tekmo napadli avtobus z igralci Boce Juniors) končal v Evropi, prvaka so morali okronati v Madridu - na nevtralnem igrišču. V tej sezoni je sistem tekmovanja spremenjen, finalista bosta odigrala le eno srečanje, 23. novembra na stadionu 'Estadio Nacional Julio Martinez Pradanos' v Santiagu, Čilu.

Vendar, že na začetku, še pred prvimi tekmami kvalifikacij, je prišlo do težav. Vodstvo tekmovanja od organizatorja zahteva, da na objektu, ki bo gostil finalno tekmo 60 dni pred dogodkom ni velikih koncertov. In kot zanalašč, prav to se bo zgodilo. Ena od najbolj priljubljenih glasbenih skupin na svetu - svetovna heavy metal atrakcija Iron Maiden bo imela 15. septembra koncert prav na tem stadionu.



Preprost matematični izračun pokaže, da bo med napovedanim koncertom in finalom pokala Libertadores minilo le 39 dni, kar je težava. Skupina Iron Maiden je v Južni Ameriki, še posebej pa v Čilu, izjemno priljubljena, zato odpoved oziroma preložitev koncerta kakopak ne pride v poštev. Skupina je svoj zadnji album v živo snemala prav na nabito polnem stadionu v Santiagu.

Kako se bodo odzvali vodilni ljudje Conmebola, južnoameriške nogometne zveze, je vprašanje, a dejstvo je, da bodo morali v tem primeru popustiti in se prilagoditi. Iron Maiden je očitno nad nogometom, pri tem pa je vendarle treba razumeti, da ima svetovno turnejo za nekaj let naprej natančno definirano in razprodano.

Članki iz rubrike