Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.12.2018 21:07:50
Deli članek:

IBRAHIMOVIĆ je resnično POSEBEN: TO ni uspelo še nikomur!

Profimedia

Čeprav se je dolgo zdelo, da se bo vrnil v Milan, se to ni zgodilo. Zlatan Ibrahimović bo kariero nadaljeval v ZDA.

Govorilo se je, da je že dogovorjen za povratek na San Siro, toda v zadnjem trenutku je prestop padel v vodo. Vsak je imel svojo teorijo, zakaj je prišlo do tega. Danes pa so stvari precej bolj jasne.

Sedemintridestletni Šved se vrača v Los Angeles Galaxy, ki mu je ponudil letno plačo okoli 7,5 milijona dolarjev. S tem pa bo postal tudi najbolje plačani nogometaš v zgodovini lige MLS, na prvem mestu bo zamenjal še enega bivšega člana Milana - Brazilca Kakaja.

Prva sezona pri Galaxyju mu je v žep navrgla le 1,5 milijona dolarjev plače, so pa njegovi prihodki bili zaradi sponzorskih pogodb še veliko višji. Toda zdaj bo že plača skoraj petkrat višja, kot jo je imel.

"Veliko se je govorilo in špekuliralo, a nisem odšel. Ostal sem, saj sem rekel, da še nisem zaključil z ligo MLS. Nisem zadovoljen z doslej opravljenim. Še marsikaj imam za postoriti," je dejal Ibrakadabra, ki je v 27 nastopih za Galaxy zabil 22 golov.

"Prva sezona je bila samo ogrevanje, mislim, da bo druga drugačna. Poznam ligo, več vem o tekmecih, čeprav so oni mene poznali že od prvega dne. Zdaj veliko bolje vem, kaj moram narediti. Zdaj bom dokončal delo," je odločen Ibrahimović.