Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
1 06.12.2018 20:46:34

Zdaj se je OGLASILA ONA! Norveška nogometašica je povedala, kaj si misli o seksističnem DJ-u!

Profimedia
Na podelitvi Zlate žoge je samo čudno pogledala.

Ado Hegerberg je bila kot prejemnica prve nagrade Zlate žoge v ženski konkurenci zelo presenečena, ko jo je ob prihodu na oder francoski DJ Martin Solveig vprašal, ali obvlada izzivalen ples z boki in zadnjico, znan kot "twerkanje". Odgovorila je z ne, toda ni ostalo pri tem.

Po koncu prireditve je bil Solveig tarča kritik zaradi tega vprašanja, med tistimi, ki ga je javno obsodil seksističnega obnašanja, je bil tudi tenisač Andy Murray. Zdaj pa se je oglasila tudi Hegerbergova, ki je v pogovoru za radio BBC govorila o tem dogodku in Murrayjevemu odzivu.



"Všeč mi je, da nekdo, ki je tako znan, pove tako mnenje o tej temi, da mu je nekaj do tega. To je pomembno," je dejala Norvežanka in dodala, da zaradi Solveigovega vprašanja ni bila užaljena. "Tega nisem vzela resno. Presenečena pa sem, da me DJ ni spraševal kaj bolj pametnega, recimo, kako se počutim, ali kaj o nogometu. Toda bila sem samo zelo vesela, da sem osvojila Zlato žogo. Menim, da je veliko drugih tem, ki bi jih lahko takrat obdelali."

Hegerbergova se strinja, da je potrebno na glas govoriti o temi seksizma v javnosti. "Zato je toliko bolj pomembno, če se oglasi nekdo tako znan, kot je to Murray, kadar se zgodi kaj takega. Nisem pa zamerila Solveigu," je še enkrat poudarila.

Članki iz rubrike