mojca fatur Odkrito.si

Partnerica Klemna Slakonje o ozadju "nerazumne" ...

molk naslovnica Foto Ziga Culiberg (1) Svet24.si

Miša Molk o življenju, hčerki in moških

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

csd, center za socialno delo Svet24.si

CSD pred zlomom: z motorko nad socialne delavce!

Horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: z lopatami do konca

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

franko bajc Njena.si

Franko priznal, kaj mu je pomagalo do zmage

nu
nu
0 06.12.2018 16:26:18

MESSI, POMAGAJ! Deček z dresom iz plastične vrečke v HUDIH TEŽAVAH (foto+video)

Verjetno se spomnite afganistanskega dečka, ki se je pred poltretjim letom srečal z Lionelom Messijem. Od takrat dalje njegova družina preživlja pravi pekel.

Takrat petletni Murtaza Ahmadi je pred hišo brcal žogo v Messijevem dresu, ki sta ga z bratom izdelala iz plastične vrečke. To sta pobarvala v argentinske barve in čez z velikimi črkami zapisala MESSI. Fotografija je hitro zaokrožila po svetovnem spletu in prišla tudi pred oči argentinskega virtuoza. Ko je Messi izvedel za tega dečka, je organiziral srečanje z njim. Med gostovanjem Barcelone v Katarju je Murtazi podaril dva podpisana dresa in nogometno žogo, s tem pa mu je seveda izpolnil življenjsko željo. Za nameček ga je popeljal na zelenico stadiona.

Murtaza Ahmadi


No, od takrat dalje za dečka in njegovo družino stvari niso bile ravno rožnate. Talibani niso imeli razumevanja za takšno druženje z zvezdnikom iz zahodnega sveta, dečku so odkrito grozili, za nameček so bili prepričani, da je Messi družini tudi finančno izdatno pomagal. Ker se je družina bala, da bi Murtazo ugrabili in zahtevali odkupnino, so ga izpisali iz šole. Celo več, od sanjskega srečanja s svojim idolom ta afganistanski deček praktično ni zapuščal hiše.

Do prejšnjega tedna, ko so družino iz svojega domovanja pregnali ravno talibani, ki so silovito napadli doslej najmirnejši del Afganistana - Jaghori. Danes 7-letni Murtaza je moral s svojo družino kar sredi noči pobegniti, za seboj pa je pustil tudi oba podpisana dresa od Messija ter nogometno žogo.

messi Murtaza Ahmadi


"Pogrešam našo hišo," je dejal Murtaza, ki verjetno nikoli več ne bo videl svojih stvari. V tej grozi, sredi katere se je znašel s svojo družino, se je spet spomnil svojega slavnega prijatelja: "Messi mi je takrat dejal, da bo uredil stvari, ko bom nekoliko starejši." Družina je pričakovala, da bo lahko po srečanju z Messijem odpotovala v ZDA in zaživela na novo, vendar se to nikoli ni zgodilo. Od tistega čarobnega dne v Katarju so se stvari celo močno poslabšale.

Članki iz rubrike